4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > salut , am un audi a4 b5 din 9...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Salut , am un audi a4 b5 din 97 1.9 tdi ahu 90 cp , nu sta becul de bujii aprins

dimineata (-3 grade ) pun contactul becul spirala sta aprins doar 3 secunde dupa care se stinge si daca dau la automat invarte motorul de 3 4 ori pana porneste , dar am observat ca daca pun contactul aud cum cupleaza releul si decupleaza dupa vreo 8 -12 secunde si daca dupa ce a decuplat releul dau la automat porneste la sfert  ,mentionez ca am schimbat toate bujiile cu unele noi (beru ) ,intrebarea este de ce nu sta acel bec martor spirala aprins pana cand decupleaza releul ?? la un prieten la skoda mi-a spus ca i-se aprinde si se stinge tot asa dupa care incepe la palpaie cam 10 secunde si apoi se stinge si cand la la automat o ia din prima .

A intrebat ionut_ktm99 (3,200 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Salut!
Problema a aparut dupa ce ai schimbat bujiile saua era si inainte?
Bujiile sunt cele care trebuie,Beru 855 MJ?
Cei de la audi spun ca timpul necesar pentru activarea bujiilor este de maxim 10 secunde.
+2 voturi
A raspuns ionut_ktm99 (3,200 puncte) acum 12 ani era si inainte problema , dar dupa ce le-am schimbat am constat ca 3 erau arse ( testul cu bateria )  ,nu stiu exact ce serie sunt dar o sa ma uit , cert e ca m-am dus cu bujia cand am comandat si mi-au adus exact  . am facut si diagnoza si nici o eroare  , si la testul din vag com la glow plug relay ,se aude cupleaza decupleaza , totul este normal . nu stiu dc becul se stinge inaintea decuplarii releului :-?
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Salut!
In mod normal,atunci cand temperatura exterioara este mai mica,bujiile raman aprinse si dupa stingerea becului,pentru a incalzi camera de ardere pentru pornire.
Din cate stiu eu,becul acela te informeaza cand s-au incalzit bujiile,nu cat stau ele aprinse.Asta depinde de informatiile de temperatura pe care le are ECU.
+1 vot
A raspuns ionut_ktm99 (3,200 puncte) acum 12 ani da , m-a gandeam eu ca le incalzeste si martorul se stinge pentru ca eu sa dau la automat in timp ce ele mai stau inca pornite ca sa incalzeasca camera in timp ce dau la automat , dar oricum numi place sa il invart de 3  ori sa porneasca cand tin 10 sec si o ia la sfert , cred ca e ceva senzor defect ,sau nu stiu , dar la prietenul asta la skoda se vede cum clipeste timpul cat sta releul cuplat
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Salut!
Incearca sa ii faci o diagnoza,ea iti va spune precis de unde e "buba".
Numai bine!
+1 vot
A raspuns ionut_ktm99 (3,200 puncte) acum 12 ani an facut diagnoza ,nici o problema , chiar si test pe fiecare modul in parte , verificat releu , bec martor , valori , si nimik :(

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns daviangiurca (13,880 puncte) acum 12 ani Acel bec este comandat doar de ECU singura ta rezolvare ar fi daca este posibil sa il programezi din noi din memoria ecu sa stea aprins 10 secunde cum spui tu ca sa,ti ofere o pornire usoara si un reper bun la pornire !

Alte raspunsuri: (2)

0 voturi
A raspuns alexzander407 (140 puncte) acum 12 ani Sunt bujii cu incandescenta rapida(care se aprind in maxim 3 secunde) si bujii normale(care se aprind mai greu, pana in 10 secunde), incearca-le pe baterie daca timpu de incandescenta e mai mare de 3 secunde inseamna ca sunt cu incandescenta normala. Nu ar trebuii sa iti faci probleme.
http://www.youtube.com/watch?v=FR8qyQ6bmVc&feature=related
0 voturi
A raspuns taut_m (370 puncte) acum 11 ani salut aceeasi problema am avut si io la o laguna cum puneam contactu statea 2-3 sec si se stingea.  am fost la un electricean bun si mio gasit ca o siguranta deaia mai mare imi era dusa.  dupa ce o schimbato nu am mai avut nici o prob..  sper ca te mai ajuta daca nu ti ai rezolvat problema