4Tuning.ro > 4Tuning Help > Versus > audi a4 vs vectra c?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Audi a4 vs vectra c?

Salut!!! as vrea sa aud parerile celor care detin aceste masini!stiu ca nu prea ai cum sa compari brand'ul audi cu opel dar sunt intr-o dilema am o suma de 7000  d euro si nu stiu c sa aleg imi place si una si alta!!as vrea un audi a4 1.9 tdi 131 d cai sau vectra c gts de 150 de cai!!!m-ar interesa foarte mult consum si intretinere!multumesc
A intrebat unu_miezu (2,100 puncte) acum 12 ani in categoria Versus

editat de asandulescu acum 12 ani

Distribuie pe Facebook

10 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Old_boy (6,080 puncte) acum 12 ani Eu as merge pe audi. Am un prieten care a cumparat un a4 brek anul trecut cu 6000 si e foarte multumit de el, are o graoza de dotari si consum foarte bun cutia fiind in 6 trepte.
+4 voturi
A raspuns OPC_89 (4,800 puncte) acum 12 ani Eu detin un vectra c GTS 150cp si sunt foarte multumit de el confort stabilitate fiabilitate  consum e foarte OK si ca intretinere la fel! Bani sunt ai tai parerile sunt ale noastre ! BAFTA !
+2 voturi
A raspuns 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Vectra c gts presupun ca motorul 1.9 cdti 150 de cai putere nu ? E foarte bun motorul mari probleme nu am auzit gen injectoare si altele.Am mers cu o alfa 159 cu motorul asta si chiar mi-a placut cum trage si masina e mai grea ca vectra.Tine cont ca vectra e un pic mai nou ca audi,tine cont si ca piesele sunt mai ieftine la opel,motorul acela de pe audi a mai avut probleme daca nu a fost ingrijit cum trebuie deci ai grija.Parca as alege audi a4 e mai frumos si nu sunt piesele de speriat in nici un caz.
La a4 vei avea un consum foarte bun,afara daca mergi linistit in jur de 5 iar in oras in jur de 8
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Salut!
Personal iti recomand Audi,nu ca Opel nu ar fi bun sau nu ar avea putere.
1.Motorul 1,9 tdi vw este unul foarte fiabil,echilibrat si se incadreaza in limite decente de consum pentru orice  stil de condus.
2.Probleme la A4 care apar mai des sunt pe partea electrica iar la opel  vectra cele mai cunoscute sunt pompa de servo,pocnit la gropi si bucsaraie.
3.La interior mie imi place mai mult A4,iar ca senzatie de condus,vectra e mai ok pentru oras,iar Audi pentru drumuri lungi.
Tinand cont ca vrei sa faci achizitia sh,mare grija la ce alegi si la trecutul masinii.
+1 vot
A raspuns unu_miezu (2,100 puncte) acum 12 ani multumesc mult de raspunsuri sincer si eu spre audi tind dar ca exterior imi place mai mult kitul d gts...ca interior imi place mai mult audi!de condus am condus audi mi-a placut mult,opelul am stat in dreapta la un prieten...la opel nu mi-a placut ca avea 150000 si cam scartaia haionul si ceva prin usa...la gropi cred ca bucsaraiele se auzeau urat...in schimb audi avea 200000 si nu se auzea nimic la el!bine asta tine foarte mult de cat de ingrijita a fost masina ca poate sunt opeluri la km mai multi ingrijite si nu se aude nimic in ele!acum sper sa gasesc ceva bun si sa nu bag bani dupa!

Comentarii:

A comentat partyboy174 (1,100 puncte) acum 12 ani Treaba cu bataia la bucsi nu are legatura cu numarul de km si marca, poate un golf 2 cu 2.000.000km si sa nu bata nimic pe masina daca se schimba la timp si nu se lasa sa se uzeze de tot sau sa se adune nr de bucsi uzate iar un mercedes din 2010 cu 80.000km sa troncane ca si caruta. Asta depinde de proprietar si modul de intretinere/exploatare.
 Daca iti iei masina cu haion indiferent de marca mai devreme sau mai tarziu o sa ai batai din cauza drumurilor pline de gropi si denivelari, din punctul asta de vedere iti recomand sedan nu hatchback.
 Ca si intretinere nu se compara opelul cu audi, la audi ai 900RON directia (avand 4 brate pe fiecare parte) pe cand la opel e undeva la jumate si avand in vedere ce drumuri avem noi o sa cam ai de schimbat la masina, la fel si la distributie, si la mai toate piesele va exista o diferenta considerabila de pret. Ca si fiabilitate opelul stiu
sigur ca este o masina buna, am detinut 3 opeluri in familie pana acuma pe langa volvo s40 2006 si C30 2007, peugeot 607 2006 si acum audi A4 2007(ca sa nu zica lumea ca fac propaganda la opel in nestire de cauza) si sincer dintre toate cel mai bun raport calitate-pret-costuri de intretinere a fost la opeluri pe care am tras sute de mii de km fara probleme.
Ca si aspect si functionalitate dar mai ales vorba romanului cand isi cumpara masina "sa moara dusmanii" si eu prefer audi dar depinde de buzunarul fiecaruia si de ce asteptari are de la masina. Ca si putere pareerea mea e ca 1.9cdti 150 este peste 1.9tdi 131 iar ca si consum-taxe etc sunt tot pe acolo. Avantajul la opel e ca la aceeasi bani iti iei o masina mai noua si mult
dotata decat daca ti-ai lua audi cu aceeasi suma, iar pt o parere in functie de probelemele generare ale fiecaruia iti recomand sa dai un tur pe la mecanici in orasul tau sa intrebi de fiecare masina, in mod cert o sa te lamureasca ei din punct de vedere mecanic care e mai ok si restul depinde doar de gusturile tale. Succes!
–1 vot
A raspuns Chetoiu (2,950 puncte) acum 12 ani e foarte ilogic ce ziceti voi audi disel e mai greu de intretinut si dekat bmw si dekat mercedes parerea mea k daka nu vrei sa bagi bani dupa ce cumperi ar trebui sa te gandesti mai bine intradevar opel pentru mulce persoane se pare o firma ciudata ce drak ma imi iau opel hai sami iau bmw ce p...a mea e opel .... iar audi are multe probleme cum la partea electrica cum a zis si cel mai de sus si daka ai noroc sa gasesti cu motor perfect.... pentru ca piesele sunt foarte scumpe parerea mea depinde si din ce an il vrei si kati km ... are ... km la disel nu prea cont la benzina conteaza mult
0 voturi
A raspuns silanu (170 puncte) acum 11 ani ca marca prietene as alege audi da intradevar e mai scump de intretinut decat un vectra,eu am un gts 2,2diesel sunt supermultumit e distributie pe lant si e mai tare decat ce vrei tu 1,9  150cv da ma rog e mai nou si consumul frate nu e de speriat 6 litri afara cu 8 in oras incearcal macar si ai sa vezi diferenta vine cu roti mai mari suspensie sport pe gaz e mai coborat da un pic mai aerodinamica forma decat la audi..da ma rog tu alegi ce vrei oricum la bani care zici ca ai ai te incadrezi bine la amandoua
0 voturi
A raspuns unu_miezu (2,100 puncte) acum 11 ani ms mult de parere!da am ales audi a4 si momentan in 2 luni jumate am 12000 d km cu ea si sunt multumit!
0 voturi
A raspuns jaguarxkr (980 puncte) acum 10 ani audi e mai fiabila decat opel in acelasi regim de intretinere!
Ai facut o alegere buna
0 voturi
A raspuns costel_anton (150 puncte) acum 10 ani

editat de costel_anton acum 10 ani

Salut,
Sunt detinator Vectra GTS 1.9,120 cp, pot sa spun ca sunt foarte multumit,consum foarte mic, afara 4-4.2, iar in oras (Bucuresti), bara la bara cu clima pornita 6-6.2,stabilitate in curbe si in linie dreapata la viteze mari. Motorul de Alfa Romeo este foarte fiabil, nici o problema pana acum tinand cont ca are 170 000 km.Intretinerea este accesibila , nici ieftina dar nici scumpa.Din pacate toate masinile sport au suspensiile rigide, lucru valabil si pentru Vectra GTS  Masina este foarte incapatoare, lejer stau 3 persoane in spate in comparatie cu A4 care locul este foarte mic in spate..Este foarte buna si la carat, am carat pavele pentru curte in jur de 500 kg o data inafara de cele doua persoane in ea.