4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > salut..de ce am trepidare la f...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Salut..de ce am trepidare la franare dak mi_am schimbat discul pr si cand virez la max simt niste pocanituri in volan?

buna ziua ...acum un an am luat o groapa cam puternic..de atunci incet incet a inceput sa imi trepideze masina la franare...am schimbat discul problema...dupa 2 luni imi trepideaaza iar si in special cand franez usor in curbe....si cand virez la max volanul simt niste pocanituri in volan...as vrea si eu un sfat..pt ca toti ma trimit la reprezentata la mazda...dar nu am la mine in oras...precizez ca am o mazda 6
A intrebat bylly (170 puncte) acum 11 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns alexcristi (8,830 puncte) acum 11 ani bascula,bucsile la bascule..si eu tot asa am avut la franare tragea volanul stanga iar cand acceleram revenea la loc. si era bascula de vina.
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Pentru inceput inverseaza roata afectata cu cea de pe spate.
Posibil janta deformata si anvelopa uzata inegal sau greutatile de echilibrare sarite.
+2 voturi
A raspuns AlexFS (4,600 puncte) acum 11 ani Daca crezi ca defectul tau a aparut in urma acelui eveniment iti recomand, bazandu-ma pe constatarile tale, sa-i verifici si amortizorul si cel mai important pentru trosniturile din volan....flansa amortizorului!

Sunt sanse ca in urma socului ...flansa ta sa se fi deteriorat ireversibil!
A...si sa nu uiti de geometrie computerizata... mentionandu-le baietilor sa-ti verifice pe langa paralelism...convergenta....si caderea la normala!

Spor!
0 voturi
A raspuns bylly (170 puncte) acum 11 ani deci nu crede_ti ca ar fi ceva de la directie..sau cremaliera...???paralelismul si geometria le_am facut...mie imi trage putin dreapta...nush ori sunt cam obsedat
+1 vot
A raspuns AlexFS (4,600 puncte) acum 11 ani Salut!
Vibratie la franare nu poate fi indusa in principal decat de discuri cu bataie laterala mult mai mare decat cea tolerata(sau popular ....ovalizate)
Dar... in unele cazuri mai poate fi indusa vibratie in momentul franarii si din cauza fuzetei strambe, sau a vreunui rulment cu joc foarte mare.... si sa nu uitam de portetrier stramb(am intalnit cazuri)! cativa mm si restul e cancan....

Cat despre pocnituri...
1 Verifica flansa aia cumva.... tine mana pe arc cand cineva bracheaza si incearca sa identifici zona din care apare acel zgomot(trebuie sa se simta si acolo...daca il simti in volan)
2 sansele sa ai probleme cu caseta...in acest sens...sunt foarte mici, dar sunt.... cu toate aste ai putea sa verifici din nou tinan mana cumva cat mai aproape de caseta in timp ce ...cineva trage stanga-dreapta de volan!!!
3  Car rar.....dar am intalnit... pivotul din capatul de bara de directie... a devenit excentric si a capatat ovalitate...
Repet ...identifica cat mai amanuntit zona din care provine bataia si apoi revino cu ce ai constatat!

Spor!
0 voturi
A raspuns letz (490 puncte) acum 11 ani salut,si eu am un bmwe36,320 cabrio si tot asa am dat intro bordura dar nu tare si cam de atunci imi tremura si mie in volan,sa fie de la caseta sau vreun rulment,ca parca se aude si un zgomot mai mare al rotilor pe drum???
multumesc anticipat

Comentarii:

A comentat AlexFS (4,600 puncte) acum 11 ani Salut!

[letz] pentru inceput ai putea sa iti pui anvelope de vara ca sa excluzi zgomotul de rulaj al anvelopelor de iarna pe uscat!

Apoi daca uruitul ramane indiferent de anvelope, poti lua in considerare inlocuirea rulmentului(sau rulmentilor) cu pricina!...tremuratul este posibil sa fie indus tot de rulment dar....asta inseamna ca e deja spart rulmentul...situatie care trebuie remediata urgent!
Atentie maxima!
SPOR!