4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > De ce simt ABS-ul la viteza mi...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce simt ABS-ul la viteza mica de cand a schimbat discurile spate si rulmentii??

Salutari tuturor,am cumparat recent un AUDI A4 B5 1.6 benzina,si fostul proprietar nu prea a bagat in seama pe saracu asa ca a ajuns la mine in stare destul de jalnica mai ales suspensiile,am schimbat prima data bucsaraiele fata+spate si telescoapele,si a urmat franele. In spate sunt convins ca stiti boala acestui model cu etriere blocate etc,asa ca am luat de pe un passat b5,cum altii de aici si am schimbat si discurile+rulmentii spate. Si de aici incep problemele!! De atunci la viteze mici ca 20-30 km/h se simte cum intra abs-ul si cartaie pedala,dar de la 40km/h in sus deja nu si am frane ca pe unul nou. Mai face figura la pornire dupa un timp se aprinde becul galben de la abs si cea rosie mare din mijloc patrat palpaie si piuie de cateva ori,dar cand opresc si pornesc din nou....dispare!! Precizez ca a fost pus pe tester,simte viteza senzorul,nu da nici o eroare,a spus mecanicul sa umblu cu el pana se calibreaza el singur dar daca ramane asa sa-mi cumpar discul de abs ala cu dinti ca aia poate fi fiindca al meu e cam ruginita un pic si probabil nu simte cum trebuie,dar intrebarea ca de ce numai la viteza mica?? Ce poate fi oare? Mersi anticipat de raspunsuri,salutari. :)
A intrebat RONIN76 (160 puncte) acum 10 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani

editat de DAI acum 10 ani

Daca ai pus rulmenti uzati trebuie vazuta starea coroanei de la magneti sa nu fi batut in rulmenti  rulmentii de preferat ar fi fost noi,iara A.B.S. ul regular poate sa intre si la viteze mici cum ai exemplificat, iara faptul ca nu ai frane cum ar trebui sa ai dupa 40 de km. pe ora in sus nu are nici o legatura cu A.B.S. ca franele merg si cu A.B.S.ul dezactivat, cauza este de la sistemul de franare, iara martor A.B.S. de controlat senzorii A.B.S. si contactele  iara eroare nu o memorizeaza pentru ca o sterge de fiecare data cand o opresti iara cu rodatu nu are ce ca acolo este vorba despre magneti ,incearca sa-i cureti daca nu altii noi!

Comentarii:

A comentat RONIN76 (160 puncte) acum 10 ani Multumesc de raspuns,precizez ca pe spate+fata am pus discuri sl rulmenti noi,magnetul oare sau coroana poate fi de vina? cum testez? stima
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Daca i-ai pus noi si au fost montati corect  nu este nevoie sa-i testezi cel mai bine ar fi sa vezi la un service ca sa beneficiezi de garantie!!
A comentat RONIN76 (160 puncte) acum 10 ani Multumesc incaodata,asa o sa procedez,duc inapoi la service!!
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Daca le montezi tu nu beneficiezi de garantie numai daca sunt schimbate de un service autorizat R.A.R.
A comentat RONIN76 (160 puncte) acum 10 ani Da,service-ul e autorizat,a zis sa duc oricand am probleme,am sa duc in weekend sa-l curete bine si discul si senzoarele fata-spate,sper ca nu unitatea abs s-a dus,sau se poate insemna simptomele mai sus ceva defectiune? Sper ca nu. Si e ciudat faptul ca numai la viteza mica,oricum vad ce fac baietii cu el. Stima si mersi incaodata.
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Pentru putin ! Important este sa se rezolve problema plecand de la ipotezele cele mai probabile si mai simpe sa zicem mai des intalnite si ajungand la un studiu aprofundat de specialitate oricum multa bafta!
+1 vot
A raspuns nextclub (7,490 puncte) acum 10 ani Probabil ce simți tu nu este ABS-ul ci discurile pot fi ovalizate, iar după 40 km/h nu se mai simte, eroarea de ABS poate fi de la deconectarea sensorilor cand ai schimbat discurile si rulmenții.E și asta o ipoteză de luat în calcul să știi ;)

Comentarii:

A comentat RONIN76 (160 puncte) acum 10 ani Disc nou ovalizat.....nu cred,ala se simte altfel,asta cartaie la pedala si scoate un sunet ciudat,am auzit discuri noi ovalizate dupa spalare la rece dar la al meu nu simt nici o trepidatie. Oricum pun sa verifice baietii de la service contactele,magnetii si coroana.Dar daca ar fi deconectat sensorul n-ar trebui sa arda continuu beculetul de la abs? Ca mi-a facut de vreo 2 ori ca s-a aprins dar dupa ce am repornit motorul a disparut. Multumesc de ajutor,sper ca se rezolva cat de curand. Salutari. ;)
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani

editat de DAI acum 10 ani

............
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Discurile ovalizate dupa 40 de km. pe ora se simt mai tare!
0 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Discurile ovalizate nu se simt in pedala prietene!

Comentarii:

A comentat LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani domnule DAI...aici ii dau dreptate colegului de inainte...saptamana trecuta am schimbat discurile pe fata care erau ovalizate dupa parerea specialistilor dintr-un mare service. Asta a fost cauza pentru care am apelat la servive ...TREPIDATII IN PEDALA la actionarea franei.....am schimbat discurile si totul a revenit la normal!!!
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Discurile fata daca sunt ovalizate, cand pui frana iti oscileaza circular  volanul pedala de frana nu are nici o treaba!
A comentat RONIN76 (160 puncte) acum 10 ani Domnilor dupa cum stiu daca discul e ovalizat trepideaza la franare mai ales cum  creste viteza mai tare,si daca e pe fata se simte si in volan.stiu ca am mai patit. Dar asta scartaie pur si simplu,la viteza mica. De ex.la 40-50 deja nu si nici nu trepideaza deloc.am frana super.