4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > De ce vibreaza volanul cand pu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce vibreaza volanul cand pun frana?

Imi vibreaza volanul cand pun frana, uneori foarte tare alteori aproape deloc si nu inteleg de la ce poate fi.

Masina opel astra G 1.7dt

Am schimbat urmatoarele:

-discuri si placute toate de foarte buna calitate

-jantele si anvelopele sunt noi

-capete de bara

-bieleta stanga

-unghi de fuga

Am verificat jocurile in doua service-uri

Pot sa zic ca a inceput sa faca asa de cand am facut unghiul, dar nu sunt 100% sigur, tot atunci am schimbat si bieleta de directie.
A intrebat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns ap3cik (23,590 puncte) acum 11 ani teoretic din ce spui tu ar trebui sa fie discurile de frana ovalizate dar observ ca le-ai schimbat,sunt noi,nu?posibil sa fi gresit si cu unghiul de fuga cam rar chestia asta dar sunt multi ''meseriasi'' care mai rau o strica!Am patit si eu odata o chestie asemanatoare dar nu eram atent si am luat o ditamai groapa pe la 100km/h inafar de faptu ca janta si cauciucu era praf nu mai puteam stapani masina mi se facuse un ditamai joc in volan si unghiul de fuga ma tragea in dreapta!Ti se intampla numai cand franezi?

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Numai cand franez. Discurile sunt Brembo Max si placutele ATE schimbate de 1000km. Cu cele vechi nu facea, nici cu astea nu a facut la inceput.Nu cred ca sunt asa sensibile si ca am reusit sa le ovalizez in 1000km.
–3 voturi
A raspuns Darksanta (130 puncte) acum 11 ani Discuri de frana ovalizate

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 11 ani omu spune ca a schimbat si discurile si placutele de frana!asa ca pica din start ce ai spus tu
+2 voturi
A raspuns umbra.satanei (260 puncte) acum 11 ani Desi noi,pot fi discurile de frana ori etriere montate incorect(nestranse) ori probleme ABS sau alte sisteme de asistare ale franarii(cine stie ce ti-au "atins" carpacii la service)

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Le-am schimbat singur:)))) dar nu e prima data. ABS-ul nu intra aiurea e bun.
+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani vibratia mai pot fi data si de amortizoare+flanse duse.fa si un test de amortizoare

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani la flanse am ceva joc, se poate sa fie vibratia in volan cand pun frana de la acele flanse? ai intalnit tu asta?
+2 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani da, am avut probleme la flanse si imi dadea vibratie in volan
vezi ca daca schimbi doar flansele sa nu se strice iarasi de la amortizoare duse
ps: mai verifica odata la service bucsaraia daca zici ca au mers o perioada scurta dupa ce ai schimbat unele piese.poate ceva nu a fost montat corespunzator
+2 voturi
A raspuns bogdas (280 puncte) acum 11 ani In primul rand discurile ... chiar daca le ai schimbat , poate ai trecut pe la spalatorie sau balti cu ele incinse si asa se ovalizeaza oricat de noi ar fi ! Al 2 lea jante si anvelope ... chiar daca ai luat jante noi,nu inseamna ca sunt de calitate si daca la vulcanizare arata ca este complet echilibrata ,janta sau anvelopa poate sa fie deformata ! Al 3 lea si o zic in ultimul caz , nu ai capetele de bara si bieletele care trebuie posibil sa fie diferite , ar trebui schimbate aman2 ca si telescoapele , nu cum fac multi schimba doar 1 ... si posibil ca geometria sa aiba o marja de eroare destul de mare , te ai uitat pe fisa cand ai facut geometria ?
0 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Intre timp a luat foc un etrier. l-am dat jos si l-am deblocat si momentan merge, dar vibratia inca exista. Intrebarea este : discul si rulmentul au suferit de la aceasta supraincalzire?
0 voturi
A raspuns downext (140 puncte) acum 6 ani aceasta problema o am si eu la un vw bora, la franare simt vibratii in volan dar si in pedala de frana, am schimbat discurile de frana dar degeaba.