4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > hellp!!roata infranata bmw e46...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Hellp!!roata infranata bmw e46?

salut detin un bmw e46 nfl si sa intamplat sa pun o frana brusca rau!!!iar dupa 1km mi sa incins roata pe fata dreapta/ce se poate fii intamplat??sa blocat pistonasul garniturile??ce e de facut??!!multumesc
A intrebat lally (2,420 puncte) acum 11 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns stresstm (6,150 puncte) acum 11 ani Problema poate fi mai complexa decat o simpla garnitura, incearca totusi si aeriseste sistemul de franare. Daca problema dispare, incearca sa pui din nou frana brusca si sa vezi daca iarasi ramane blocat . Bafta ! :D
0 voturi
A raspuns lally (2,420 puncte) acum 11 ani am aerisit franele!!tot blocat ramane dupa franare!!dar apoi se deblocheaza ...franez se blocheza!!
+2 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Posibil in urma franarii bruste sa fi intrat praf de la placute in interiorul cilindrului pe care culiseaza pistonasul iar acesta sa nu mai culiseze corespunzator la franare, problema poate fi remediata curatand zona respectiva foarte bine insa, indicat ar fi sa mergi la un service sa verifici pentru ca e vorba de siguranta ta si a celorlalti.
Bafta.
0 voturi
A raspuns lally (2,420 puncte) acum 11 ani ok ms am inteles maine o sa ma duc la service!!o zi placuta
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Cel mai probabil ai placutele foarte consumate,pistonasul a iesit mult si a ramas acolo.
Singura solutie e demontat,vazut si inlocuit ce e necesar plus aerisit,in cazul tau mai mult ca sigur ai de schimbat garniturile de la pistonas si placutele.
0 voturi
A raspuns lally (2,420 puncte) acum 11 ani sal stefan placutele au fost schimbate acum 1000km.e posibil cum ai spus sa fie garniturile.merci
+1 vot
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Salut. In cilindrul central de frana ai un ax, care cand apesi pe pedala se deplaseaza spre exterior. Acesta are 4 garnituri pe el. 2 din ele imping lichidul spre etriere, celelalte 2 fac vid in momentul cand pedala nu mai este apasata si trag lichidul inapoi in borcan. Daca ele sunt majorate, frana tine, dar ramane putin actionata => discurile se incalzesc peste masura, chiar daca nu apesi pedala. In poza este carcasa inauntrul careia se afla acest ax de care vorbesc. Se scoate afara si se inlocuiesc garniturile din el. Este o lucrare complexa, care nu este recomandat sa fie "DIY", daca nu ai ceva cunostiinte. In acelasi timp, este momentul sa schimbi si garniturile de la pistonasele de frana, din moment ce oricum trebuie aerisit sitemul la toate 4 rotile. Eu cand am patit treaba asta, am avut problema la ambele roti de pe fata, mai ales la dreapta. Spatele n-avea niciun stres.

Imagini atasate

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Posibil pistonas gripat.Se demonteaza etrier si se actrioneaza pedala de frana de cateva ori , apoi se impinge pistonasul.Daca este exterm de dificila retractarea, e semn ca este blocat.De regula scapa cu demontare si curatare .
Posibil furtun frana cu insertie rupta. daca in timp ce este blocat etrierul se slabeste aerisitorul si roata se deblocheaza , e semn de furtun stragulat. Daca ramane blocata, e semn de pistonas blocat.
–1 vot
A raspuns escumare (110 puncte) acum 11 ani ia-ti o bicicleta si da-i drumul la vale. lally......n-ai cu cine niste tarani si-a luat biembvie