4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > Problema ciudata golf 4 ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Problema ciudata golf 4 ?

Va salut ! Detin un golf 4 1.6 azd din 2002, si am cateva nelamuriri. La masina am schimbat aproape toata articulatia fata ( bielete, bucse, flanse, amortizoare) dar totusi  masina mi se pare foarte rigida , cand dau intr`o groapa mai serioasa am impresia ca se rupe masina in doua . Asta e una , al doilea lucru care mi se pare ciudat este ca desi suspensia este rigida , mi se pare instabila in viraje . Adica anumite viraje le iau cu masina mea cu undeva la 100 km/ h , viteza asta fiind limita , cred ca daca as intra mai tare as pierde controlul in timp ce cu alte masini ( A4 din 97 1.8 t , Ford focus din 2002 1.8 tddi ) intru in acele viraje cu undeva la 120 - 130  km /h  fara emotii . Sunt normale lucrurile astea ? E ceva ce ar trebui schimbat la masina mea si mi`a scapat ? Sau doar sunt eu nebun :)) ?
A intrebat dreamboy (8,210 puncte) acum 10 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani 1 la mana fara suparare, din moment ce ai suspensie rigida este normal sa simti ca ``ti se rupe masina in 2``...... sau ma rog, aproape.
2 la mana eu zic ca ar trebui sa te mai uiti odata la toata directia.
Senzatia de instabilitate poti sa o ai de la unghiurile suspensiei care sunt dereglate. Este necesar sa ai si presiune in roti corespunzatoare.
PS: Vrei senzatia adevarata de stabilitate? Pune OEM.

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 10 ani Nu am suspensia sport , daca acolo incerci sa ajungi . Totul e stock , iar amortizoarele sunt sachs. Directia e ok , asta sunt sigur , unghiul e facut de 1 luna, l`am facut de 2 ori in doua service`uri diferite . Iar despre presiunea in cauciucuri , e masina mea de 3 ani , deci nu e presiunea . Totusi am uitat sa precizez un aspect important  am jantele schimbate. Sunt pe 16 iar cauciucurile 205 , 55 R16
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Ma rog......... rigida........
PS: SACHS este cea mai proasta firma de amortizoare. Clar de la acelea este instabila, pun pariu. Stiu o gramada cu ra**turi de sachs, fara suparare. Intra pe vwforum.ro si ai sa vezi parerea tuturor despre sachs :)...... sachs, sunt pentru pensionari.
Pune OEM.
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 10 ani Amortizoarele sunt schimbate de 1-2 luni , Inainte aveam monroe , deci se exclude problema ca fiind din cauza amortizoarelor :)
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Eu tot raman la parerea ``proasta`` despre sachs. :) Fara suparare.
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 10 ani E ok , e parerea ta despre sachs , eu doar am incercat sa scot in evidenta ca problema care ma deranjeaza pe mine se manifesta si cu vechile amortizoare , deci problema mea nu e de acolo. Si ca sa inchei discutia cu privire la sachs, acel audi a4 din 97 care mi se pare mult mai confortabil si mai stabil , ghici ce amortizoare are ? :))