Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Problema Frane ??

Salutare am si eu o mica MARE problema

Este vorba de o Nubira 2 (masina este dotata cu ABS)

Problema este ca atunci cand pun frana ma duc "sanie".. imi aduc aminte cum in anii trecuti cand puneam frana acolo murea o piscam umpic si gata era orpita dar acum.. nu stiu ce sa zic..  ABS-ul la ce ajuta?  cand pun frana face un fel de "car-car-car".. exact cum ar bloca ceva  frana..

Ce recomandati sa schimb? Si firme ceva bun.. nu conteaza pretul !

Placute de frane..ferodouri  ce anume contine"frana.. nu prea ma pricep la mecanica  

MULTUMESC !
A intrebat CataZRO (9,540 puncte) acum 11 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani te duci sanie cu rotile blocate sau intra abs'ul? abs'ul nu blocheaza rotile...de acolo sunetul de car-car-car, iti bate si in pedala de frana oricat ai apasa pe ea,

daca e umed pe jos este posibil sa intre abs'ul mai repede.
abs'ul este bun dar cateodata iti doresti sa nu il ai.
practic nu lasa sa se blocheze roata si masina isi pastreaza directia(de exemplu daca trebuie sa eviti un obstacol si afara e zapada , il poti ocoli fara sa derapezi.daca nu ai avea abs pe zapada ai depara instant ca se blocheaza rotile prea repede(acum nu vb de faptul ca noi putem actiona frana ca si un abs..pt carcotasi)
0 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani placutele cnd le-ai schimbat?ai verificat lichidul de frana sa vezi dak mai ai in borcan cv?te-ai uitat pe sub ea sa nu iti piarda pe la vreo conducta?
0 voturi
A raspuns CataZRO (9,540 puncte) acum 11 ani Placutele de frana le-am schimbat in vara..lichidul de frana tot atunci ..de pierdut nu pierd este ok..iar problema ca ma duc "sanie" este cu rotile blocate  zic eu

Comentarii:

A comentat CataZRO (9,540 puncte) acum 11 ani Daca ar fi dupa mine eu zic ca placutele sunt de proasta calitate.. pentru ca la inceput  mergea ok.. umpic apasam frana si era nemiscata iar acum..  pe partea de frana ce piese mai sunt.. ?

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
ABS daca intra,in primul rand se aprinde in bord.Apoi simti in pedala ca si cum ar lovi cineva sub pedala si o impinge inapoi.Daca te duci sani atunci abs nu intra,ma refer daca te duci sanie cu frana apasata.
Daca e o problema de la abs,adica tie iti da impulsuri in pedala si de fapt masina e cu rotile blocate,atunci verifica supapele pentru retur(cele comandate de modulul abs cand intra in functiune) si vezi daca inchid bine.Daca nu inchid bine,tie iti trimite lichid inapoi,rotile raman blocate datorita presiunii care o faci tu in sistem.

Comentarii:

A comentat CataZRO (9,540 puncte) acum 11 ani Buun acum am inteles care e treaba !
Iar ca se aprinde becul de ABS chiar nu vazusem nu am dat importanta :)
MULTUMESC FRUMOS TUTUROR !

Alte raspunsuri: (3)

–1 vot
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani Pai daca nu ai anvelope corespunzatoare sezonului acesta o sa mergi sanie in continuare. Daca intra abs-ul(caraie pedala) atunci problema e fie din frane neaerisite fie din anvelope

Comentarii:

A comentat CataZRO (9,540 puncte) acum 11 ani Salut am anvelope de iarna cumparate NOI sunt puse de la 1.. sigur nu este asta problema
0 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani daca iti intra repede ABS-ul inseamna ca pierzi aderenta de unde rezulta ca anvelopele sunt de slaba calitate sau uzate peste masura. mai exista varianta sa iti prinda frana mai agresiv pe o roata din diverse motive si atunci abs-ul se simte nevoit sa intre ca sa nu derapeze masina.
+1 vot
A raspuns nt98adu (1,510 puncte) acum 11 ani Daca te duci ,,sanie" inseamna ca ABS-ul nu lucreaza. Daca simti in pedala sistemul lucreaza.  Becul de ABS sta aprins in bord uneori? La Nubira sistemul de ABS este relativ simplu si nu trebuie sa verifici decat masa (-) centralinei de ABS. O gasesti pe langa tabloul de sigurante de langa motor. Oxideaza papucul care e fixat de caroserie si ramai fara ABS.
Problema ta inclin sa cred ca e din anvelope.

Comentarii:

A comentat CataZRO (9,540 puncte) acum 11 ani Salut  anvelopele sunt chiar bune nu sunt probleme si sunt chiar recomandate  de multi oameni fiind bune !
Cand pun frana simt"bataia" in pedala .