Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Zgomot la franare?

Am un golf 4 1.6 16v din 2002. Cand franez, de la orice viteza, se aude un huruit destul de puternic, de undeva de sub masina cred. Idei ce ar putea fi si la ce sa ma uit?
A intrebat dreamboy (8,210 puncte) acum 11 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 11 ani verifica  placutele !
0 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani cu aceasta okazie verifica si discurile ..si in general VEZI acea palcuta din tabla din spatele discului ...o fi indoita ceva si ..o face pe nebuna !
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca esti sigur ca e un uruit si nu e un scartait,atunci problema e uzura in exces a discurilor sau a placutelor,discuri crapate sau placute care nu cad bine pe disc.

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 11 ani Salut! sunt sigur ca e uruit, dar e ciudat ca se mai aude cateodata si in mers, fara sa franez . Este posibil sa se fi blocat etrierul sau ceva de genul?
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca incepe sa se auda si in mers,este unul din rulmenti.
Urca masina pe elevator,invarte de cate o roata pe rand si asa o sa vezi care e.
Deci,daca e uruit sunt rulmentii.
Daca era scartait era un etrier,placute sau discuri.

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 11 ani Si daca este de vina unul din rulmenti este normal sa se auda mai accentuat la franare? Iar intensitatea uruitului creste odata cu scaderea vitezei...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Tot ce e posibil,poti face o alta verificare,eu nu am de unde sa stiu sigur daca e un uruit de rulment sau un uruit/scartait de la o placuta care atinge.
Deci,ridica masina pe un cric eventual,invarte de roata si vezi daca merge greu poate fi de la frante,daca uruie si merge usor e de la rulmenti.Mai poti incerca dupa un drum sa pui mana pe jante sa vezi daca nu sunt diferente mari de temperatura intre ele,atunci poate fi de la frane.
Rulmentii de obicei fac de la o oarecare viteza in sus,nu se accentueaza la viteze mici.Verifica si tu franele si ce am scris mai sus,apoi vino cu un update,aici ne dam cu parerea din auzite/experienta/cunostinte,practic e greu sa diagnoticheze cineva un zgomot on line.
0 voturi
A raspuns dnegotei (140 puncte) acum 7 ani salut..si eu patesc asa..cand franez.si am 10 km la ora.aproape sa ma opresc.se aude un zgomot ca de "cauciuc" care freaca.ceva de genullun fel de chitait asa..dar intrerupt,cumva freaca ceva doar pe o parte a rotii..sa fie de la anvelope ? sau...?! nu e acel scartait clasic de fier,placute.etc..!