4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Vreau sa montez ceas presiune ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Vreau sa montez ceas presiune ulei (am 2 sonde pe motor) nu stiu la care sa ma leg ?

Salutare. am un golf 3 1.4. Motorul are 2 sonde de ulei pe chiuloasa. Ma pot lega la una din ele sa fac ceasul de presiune a uleiului (VDO) sa functioneze ? nu vreau ceva super precis vreau doar sa mearga si el acolo, sa nu stea tot timpul la maximum de bari. Daca da la care din ele sa ma leg ?
A intrebat Tracto (590 puncte) acum 13 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

+6 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani Senzor de ulei pe chiulasa si inca doi?N-as crede.
+8 voturi
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 13 ani Acele sonde sunt probabil de temperatura, ca sa-ti masoare presiunea de ulei iti trebuie o sonda speciala pentru ceas pe care sa o montezi suplimentar. Ea are o sonda de presiune de ulei dar aia e doar pt martor (bec).
+2 voturi
A raspuns NBY.SYS (7,900 puncte) acum 13 ani La bulbu de ulei trebuie legat...nu?:-?
+2 voturi
A raspuns Tracto (590 puncte) acum 13 ani Am 2 sonde de ulei pe masina.
+5 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani 1.4 are un singur senzor de ulei si acela este pentru bec.
Al doilea se confunda cu senzorul de pe blocul motor care este de fapt  senzorul de bataie.
Pentru un senzor de presiune ulei se demonteaza senzorul de bec,se confectioneaza o reductie ca bifurcatie de rampa si se monteaza pe ea senzorul vechi si cel pentru ceas.
Pe motorul de 1.4 o asemenea modificare este inutila.
+5 voturi
A raspuns Tracto (590 puncte) acum 13 ani Nu ese senzorul de bataie . Motorul de 1.4 de pe golf 3 nu are senzor de bataie. Doar pe mulipunct. Al meu e monopunct.

Eu am intrebat cum pot face functional ceasul nu de utilitatea lui.

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani Raspunsul l-am dat mai sus.Trebuie creata o rampa adiacenta pe care se monteaza cei doi senzori.Daciile dupa '86 au asa ceva.
Piesa se face pe strung si freza.Se confectioneaza o teava mai groasa ce se fixeaza fie cu surub si garnituri direct in gaura filetata a senzorului scos avand prevazute doua gauri in care se monteaza senzorii (in acest caz o bara hexagonala ar fi de preferat) , fie se confectioneaza cu filet la un capat pentru fixarea in locul senzorului vechi si in lateral doua gauri pentru senzori.
+6 voturi
A raspuns NBY.SYS (7,900 puncte) acum 13 ani Mai bine ti-ai pune un turometru mare cu shift light....sau ceva mai interesant..nu presiune de ulei...sau boost meter..:>:>

Comentarii:

A comentat Tracto (590 puncte) acum 13 ani Boost meter nu am la ce ca nu am turbo. turometru sunt multumit de cel care il am. ar mai ramane un voltmetru dar asta de ulei e mai interesant,
+3 voturi
A raspuns Alex_KwD (630 puncte) acum 13 ani de unde pot achizitiona si eu dastea? ...
+3 voturi
A raspuns B.81.WGX (4,030 puncte) acum 12 ani nu cunosc cu exactitate dimensiunile T-ului de la motorul de dacie , dar s-ar putea sa mearga cu ceva asemanator, si o sonda cu fir , ca de dacie, pentru a masura presiunea si a o indica pe ceas. Sper ca am  zis ceva cu asta :)
0 voturi
A raspuns zenza (260 puncte) acum 12 ani Exact asta doresc si eu de multa vreme, am un Polo 1,4 8v MPI si vreau sa vad presiunea uleiului, este un lucru foarte necesar pt ca poti judeca calitatea unui ulei fata de altul,uzura motorului etc.
Eu am "ceasul" VDO de la un Golf 2 GTI (cine stie grupul ala de 3 ceasuri de la vechile GTI-uri de langa schimbatorul de viteze, pres,temp si volt) dar nu gasesc fratilor deloc sonda aia! am incercat cu sonda de Dacia cuplata cu VDO-ul dar nu se potrivesc la parametri.
Unde gasesc sonda de presiune? As vrea si temperatura uleiului,caci am si ceasul ala tot de la GTI-ul ala din scrappy procurate :) De unde se preleveaza temperatura oelului si de unde sensor?
Dar macar presiunea!
0 voturi
A raspuns Yo87_xXx (180 puncte) acum 12 ani pentru cei cu motor 1.4 de pe golf injectie monopunct: in primul rand pe chiulasa sunt 2 senzori de ulei. in al doilea rand se poate monta senzorul care vine o data cu ceasul suplimentar de presiune ulei direct pe chiulasa in locul primului senzor fara adaptari, oricum in locul celui de-al doilea nu incape de corpul injectiei. eu asa am avut montat. bafta!