4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Zgomote & Vibratii > Cum remediez un fluierat la o ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum remediez un fluierat la o corsa b, in zona dreapta spate ?

Salut.AM o corsa b 1.0 din 99 si din cand in cand,fara vreun criteriu in zona dreapta spate se aude un vajait. La inceput am zis ca e metalic dar am verificat absolut tot si nu inceteaza. Cineva mi-a zis ca e posibil sa am o gaurica prin zona aia,sa intre aerul si sa fluiere dar nu-mi dau seama unde ar putea fi. Precizez ca zgomotul se aude(cand se aude) de la o viteza peste 60-70km/h. Ce ma sfatuiti sa fac? E o problema caracteristica,a-ti intampinat asa ceva?
A intrebat davay (1,610 puncte) acum 11 ani in categoria Zgomote & Vibratii
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Sunt rulmentii de vina.Trebuie inlocuiti.

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani sustin.                          .
A comentat davay (1,610 puncte) acum 11 ani Am schimbat ferodourile pe spate si am verificat rulmentii,nu pareau uzati. Cat de sigur sunteti de treaba asta cu rulmentii ?
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani urca masina pe rampa si invarte de roata si vezi daca se aude vreun huruit.
e posibil sa nu mai faca si pistonasele treaba buna daca zici ca ai schimbat sabotii...desfa inca o data si invarte fara capacul de protectie si vezi daca atinge ceva..e posibil sa vina de aici
cam astea doua ar fi cauzele.
din pacate pana nu le elimini pe fiecare nu prea poti sa iti dai seama exact de la ce poate fi
numai bine.
A comentat davay (1,610 puncte) acum 11 ani Am ridicat-o cand am schibat sabotii si cand am pus capacul lor( tamburul ) si invarteam de el se auzea huruitul ala. Inca ceva.DUpa 10 km sa zic,pe stanga tamburul e cald,nu arde,nu incins,cald iar pe dreapta e mai rece.Sa fie diferenta intre franarea pe stanga si pe dreapta iar pe dreapta sa fie sabotii mai desfacuti si sa atinga de tambur ? ma gandesc ca daca era asta se auzea zgomotul permanent dar nu se intampla asta...
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani atunci e clara treaba...desfa iar tamburii si vezi care nu face treaba.e posibil sa nu mearga cel de pe partea dreapta sau ala de pe stg sa se incinga din cauza ca pistonasele nu fac treaba buna, sau e tamburul(capacul) uzat...se pare ca de aici este problema...curata cu ceva spay ferodourile si inpinge pistonasele sa vezi daca isi fac treaba corect..verifica si frana de mana sa traga la fel pe amandoua rotile...
SAU poti sa o lasi asa si e posibil sa isi revina dupa cativa km, sa se uzele ferodourile dupa tambur.
numai bine
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Rulmentii sunt mai mult ca sigur.In legatura cu roata pe stanga spate se poate sa iti frece putin ferodou si de aia sa se incalzeasca.Ridic-o pe cric si vezi daca merge greu.
+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani mai am 2 intrebari pt tine
1.facea inainte sa schimbi tamburii?
2.cat consuma masinuta ta?
+1 vot
A raspuns davay (1,610 puncte) acum 11 ani Facea si inainte sa schimb tamburii,asta vroiam sa precizez.
Consumul e ok,4-5 la drum ok si 7-8 in oras in regim de curierat.
+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani mergi la un service pt o constatare.costa ~30lei
de vina pot fi:
1.rulmentii
2.tamburii
consider ca alte discutii sunt de prisos pana nu verifici la un service bun.cel mai simplu ar fi sa schimbi rulmentii si vezi apoi, nu cred ca sunt scumpi la modelul tau.
+2 voturi
A raspuns davay (1,610 puncte) acum 11 ani Multumesc tuturor pt interesul acordat. O sa verific/inlocuiesc ce trebuie si daca zgomotul nu inceteaza revin. Multumesc inca odata.
0 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani rulment e sigur, asta e si motivul pt care zgomotul se aude de la o anumita viteza in sus. ai mare grija ca sunetul se transmite, poate sa fie pe fata dreapta sa zicem si sunetul sa se transmita si sa ai senzatia ca e pe spate.