Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Planetara ???

Salutare PLANETARA in ce consta si ce probleme apar din cauza ei? Ce sintome se vad se aud cand e dusa stricata?
A intrebat CataZRO (9,540 puncte) acum 11 ani in categoria Zgomote & Vibratii
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani cand incepe sa se strice, atunci cand pleci de pe loc cu rotile virate ,,trozneste" sau se aude un tzacanit, sau daca e mai dusa decat crezi, la viteza, 80-90 face urat masina, bate
+6 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Planetara este un organ de transmisie,transmite miscarea de la iesirea din diferential si pana la fuzeta rotii(implicit roata).
Simptomele ei sunt:troncanit la plecarea de pe loc,troncanit in viraj si batai in zona rotii la accelerare/frana de motor.
De obicei e planetara stricata inseamna tripodul dus,e ca un fel de cruce carnadica mai complexa,cu articulatiile montate in interior.Acesta este protejat de un cauciuc si are mereu vaselina,daca acea guma se rupe/crapa va intra praful si la drumuri mai lungi va pierde din vaselina,apoi tripodul va lucra intr/o pasta din urme de vaselina,apa si mizerie care il va gripa in cele din urma(atunci cand masina incepe sa troncane in curbe inseamna inceput de sfarsit pentru tripod).
+1 vot
A raspuns SWAT1982 (8,870 puncte) acum 11 ani Mai sunt si planetarele rigide,pentru puntile motoare rigide.La astea e mai simplu:ori se torsodeaza,ori se foarfeca.