4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Zgomote & Vibratii > Probleme jante aliaj din cauza...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Probleme jante aliaj din cauza prezoanelor?

Buna tuturor de curan am achizitionat un golf 3 din 1993 1.6 55kw problema e ca aveam jante de tabla pe r13 si le-am schimbat cu niste jante de aliaj pe r14 cu cauciucuri de iarna(de la cine am luat jentile cu tot cu cauciucuri nu prea si-a mai miscat masina si posibil cauciucurile sa se fi patratit sau nu stiu cum sa ii zic.. am precizat si asta paote ajuta) Problema e alta am fost sa iau rotile lui ileam dat pe alemele si am pastrat prezoanele mele pentru ca mise pareau mai ok am montat jantele totu bine si frumos ca sa vad ca dupa ce am facut ceva km a inceput sa imi bata volanu si sa mise slabeasca prezonele la toate rotile de la ce ar putea sa fie? Ma gandesc ca poate ar trebui alte prezoane pentru aceste jante?Nu stiu ce sa fac..si vibreaza masina cel putin pe fata in stanga vibreaza ff tare fix acolo erau cele mai slabe prezoanele,am presupus ca si cauciucul find de iarna si cum a stat nemiscat poate e acolo sa fie vibratiile..dar de acolo pana la desfacut prezoanele...Chiar nu stiu ce sa fac..De precizat nam fost sa echilibrez rotile

: Poza cu jantele : http://img19.olx.ro/images_mercadorro/27963133_2_644x461_jante-aliaj-pe-16-4-100-pt-golf-3-passat-fotografii.jpg
A intrebat Ascendent (870 puncte) acum 9 ani in categoria Zgomote & Vibratii
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 9 ani Verifica daca se centreaza janta pe butuc . Daca gaura centrala a jantei este mai mare decat butucul , nu se pot centra corect si in acest caz trebuie facute niste inele .
0 voturi
A raspuns Ascendent (870 puncte) acum 9 ani Am acele inele pe mijloc chiar cand am dat rotile jos de pe masina lu ala am vazut ca inelu ramasese pe butucu lui si lam dat jos cu o surubelnita si un ciocan,alceva ce ar putea sa fie?

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Ori nu sunt bine stranse ori ai prezoane gresite.Pentru jantele de tabla este un tip de prezon,pentru aliaj un altul.
A comentat Ascendent (870 puncte) acum 9 ani Poi si ce prezoane mi-ar trebui normal ? mai lungi sau de care? eu masina am luat-o cu jenti de tabla tot ce am facut a fost a schimb doar jentile atita tot pastrand prezoanele mele,Imi poti da o idee ce prezoane mi-ar trebui sau ceva ca mie frica ca o sa raman fara o roata intr-o zi.Mersi
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Prezoanele pentru jantele de aliaj sunt conice.In functie de model de janta adancime etc le poti cumpara,fie de la un magazin fie de la cine se ocupa de jante,cauciucuri etc.
A comentat Ascendent (870 puncte) acum 9 ani Te mai intreb ceva dar nu te supara pe mine te rog sunt nob in domeniu.Ce masuratori imi trebuie exact cum le fac..:))?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Destul cat sa acopere janta si cat sa nu intre prea mult in tambur sau fuzeta.Mai bine apeleaza la un magazin sau cauta originale,ai nevoie de mai multe informatii pentru a sti ce cauti:pas filet,adancime filet maxima(mai putin risti sa il pierzi,mai adanc atinge(la tamburi e mai riscant),grosimea jantei(adamcimea in filet plus grosimea jantei=lungimea prezonului,trebuie sa mai fie si de jante din aliaj.Daca tot nu ai echilibrat rotile,mergi la un centru specializat,echilibrezi si iti gasesti si prezoane.
+1 vot
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 9 ani Mergi la un centru de anvelope si iti spun ei ce suruburi ai nevoie oricum cu con si lungime de 35 de mm partea filetata (12X1,5 filetul) La atelier pot verifica daca gaurile s-au ovalizat sau nu.