4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Zgomote & Vibratii > Zgomot si un soc la viraj max ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Zgomot si un soc la viraj max stanga in mers la viteza mica?

Buna! Am un Ford focus break 2006, 1,6 benzina TI- VCT 115 Cp, 72 300 km.

Problema este sesizată astfel: la viraj stanga maxim ( uneori și dreapta) , la viteza mică, de ex, cand vreau sa parchez pe stânga intre 2 mașini, simt un șoc destul de pronunțat însoțit de un zgomot ( pâc). Daca într-o parcare mă învart in loc stanga cu viraj maxim ( efectuînd un cerc) șocul se repetă .

Am suspendat roata dreaptă și am tras de roată tare cu mainile in dreptul orei 3 și 9 și se simte un joc ,parcă iese si intră un pic cu un zgomot ( poc) tare de metal. Dacă trag ușor de roată nu se simte nimic.

 Nu se simte nimic cand fac viraj pe loc ,nici la viteze mari! Am fost la un service și au spus că nu am nimic, totul este la locul lui!

Mă poate ajuta cineva cu vreo idee?

Am citit alte topicuri și era precizat ba ceva de capătul planetarei spre cutie, ba amortizoare, ba capete de bară.

Mulțumesc și un an cu bucurii tuturor!

Imagini atasate

A intrebat gds (180 puncte) acum 10 ani in categoria Zgomote & Vibratii
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Daca ai fost la service, au verificat mecanici , cum ai vrea sa-ti spunem on-line de ce pocneste la viraj ?
Bucsa spate bascula fata,cap bara,pivot , rulment sarcina telescop ar fi doar cateva din piesele vizate ca fiind defecte.
0 voturi
A raspuns gds (180 puncte) acum 10 ani Am fost la service, e adevarat, dar aia cred ca voiau sa scape de mine. Si se poate ca nu stiau sigur, ei lucrau la citroen, iar eu am ford. Am fost la ei ca aveam garantie la masina la ei.
  Faza este ca nu doar pocneste ci am si un soc de parca ar cadea masina cu roata intr-o groapa sau as calca o bucata de lemn.
Mai e si o chestie la mijloc, imi intra greu in viteza a treia, adica are un joc levierul si nu e chiar pe linia punctului mort. Sper ca nu are legatura!

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Verifica suportii motor.
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani eu tind sa cre ca e un cap de bara slabit (destrans) insa eu nu am vazut masina... mai poate fi si o bieleta slabita sau rupta, insa poate fi si de la arborele de directie superior (grupul eps). in legatura cu timoneria trebuiesc verificate bucsele acesteia in primul rand.