4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > A intrat sau nu in vigoare nou...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

A intrat sau nu in vigoare noul timbru de mediu?

Am cumparat o masina recent si nu ma pot intelege cu proprietarul sa fac numai o imputernicire ca sa circul cu masina ceea ce inseamna ca trebuie sa o transcriu pe numele meu.

Masina a fost inmatriculata in tara in 2001, acum daca vreau sa o transcriu pe mine trebuie sa platesc noul timbru de mediu? Din cate am inteles inca este in discutie in Parlament, inca nu s-a pus in aplicare. Daca as grabi procedurile de inmatriculare, pana la 1 martie masina sa fie pe numele meu as scapa de acel timbru?

Va multumesc si imi cer iertare daca s-a mai pus aceeasi intrebare inca o data.
A intrebat danny125 (730 puncte) acum 11 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani salut...desi imi pare rau sa te dezamagesc masina nu nu o vei putea inmatricula nici daca ai vrea saptamana asta nu doar pana la 1 martie sa iti explic si de ce....taxa in sine referitoare la auto inmatriculate in tara inainte de 2007 a fost AMANATA anul trecut pana la 1 IANUARIE 2013  deci ea este in vigoare inca de la inceputul acestui an....problema cu acest timbru de mediu e insasi formula de calcul pt stabilirea sumei de plata ei asta inca nu au concret atat la cele inmatriculate inainte de 2007 cat si la cele care urmeaza a fi inmatriculate pentru prima data in Romania.... eu te sfatuiesc sa radiezi masina de la finantele actualului proprietar din acte pentru a avea dumnealui certitudinea ca nu va mai plati impozit la masina si sa reusiti apoi sa va intelegeti la o imputernicire auto explicandu-i ca nu iti sta in putere acum sa inmatriculezi masina...el nu are ce pierde daca o radiaza fiscal tu o iei la tine in evidenta la primarie( pentru plata impozitului)si chiar in caz de ii va veni vreo amenda de rovignieta sau parcare pe loc nepermis  sau ceva are contractul care arata data la care a vandut masina se poate scadea fara nici o problema de ea. Deci pasii ar fi asa : - faceti contract de vanzare cumparare cu fisa de inmatriculare o scoate omul din evidentele fiscale la primarie si o iei tu la impozit si sa  iti faca o procura cu drept de circulare si de reprezentare la politie sau alte treburi. Sper ca ti-am putut fi de folos...daca te mai pot ajuta cu ceva cu mare placere.

Comentarii:

A comentat italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani ti se pare legal sa vinzi o masina apoi sa ii faci procura ? mie imi suna a dosar penal.
A comentat danny125 (730 puncte) acum 11 ani Am incercat sa il conving pe proprietar sa fac o procura cu el, o imputernicire dar omul nici nu vrea sa auda de asa ceva, a mai avut probleme inainte a mai fost tarat prin instanta si nu mai vrea. Oricat am incercat sa il conving, l-am trimis si la un notar sa il convinga si acel notar i-a spus clar ca o data facuat acea imputernicire el nu mai are nici o obligatie la plata de amaenzi, impozit sau alte minuni.Tot ce tine de masina de la data acelei imputerniciri eu o sa suport. Dar el nu vrea nici in ruptul capului.

In plus de asta, masina este deja radiata de la primaria de care apartine el, deci nu plateste nimeni pentru ea.

Pe baza unui contract de vanzare-cumparare intre mine si el, contract facut de mana nu legalizat la notar, fara data scrisa pe el care ma obliga sa o trec pe mine in 30 de zile si cu toate actele masinii certificat de inmatriculare, carte de identitate si asigurare pot sa circul cu masina ? sau o sa am probleme daca sunt oprit in trafic?

Culmea ca omul e dispus sa imi dea cartea de identitate a masinii fara sa o radieze de pe numele lui dar nu vrea sa facem o procura ca sa fim in legalitate...
+1 vot
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani deja problema se complica , cum sa fie scoasa de la primarie?
 ori afacut act de vanzare altcuiva ( unui prieten cuiva) ori a dat declaratie pe propria raspundere ca o scoate din circulatie ceea ce nu cred , ca in baza actului tau de mana nu poate elibera el fiscal, poi si tu cum vrei sa o inmatriculezi ? trebuie act de vanzare intre tine si el , sa ti elibereze fiscal , poi ce iti da fiscal de cine stie cand , cand a scoso el de la primarie , si in plus de asta pe fiscal trebuie sa apara numele tau , sti ce ii faci ? mergi cu ea asa si vezi cum treci prin camere de rovinieta cu ea sa ii vina amenda la nebun , sa vezi dupaia cum dovedeste el ca a vandut masina si cui , daca nu scrie pe talon instrainat catre tine si este necomplectat poti merge linistit , daca te intreaba un agent ceva spui ca e a unei rude , nu iti face nimic poti merge si fara procura ! dar sa sti ca nu este ceva legal , dar tinand cont ca nu scrie pe talon instrainat catre tine poti fenta!!!

Comentarii:

A comentat danny125 (730 puncte) acum 11 ani Problema e mult mai complicata decat am prezentat-o eu in primul post.

Am facut prostia sa cumpar masina de la cineva care nu apare in acte, acel cineva a cumparat-o de la altcineva si tot asa.Eu am cumpart-o pe baza ca ITP-ul si asigurarea erau facute cu 2 luni in urma, mai ales ITP-ul care nu se poate face numai cu cartea de identitate originala a masinii. Stiu am luat o teapa, m-am cam ars la faza asta.

Eu am luat legatura cu proprietarul din acte care a zis ca a vandut masina cu ceva vreme in urma 2010 parca si ca nu a terminat tranzactia cu acel cineva pentru ca nu s-a mai prezentat respectivul a doua zi sa termine actele. Intre timp lui i-a venit o amenda pentru rovineta si impozitul de platit. Nevroind sa le plateasca l-a chemat in instanta pe acela, nu s-a prezentat etc. oricum  masina a fost radiata din ordin judecatoresc in octombrie 2012. Am pe cineva la politie care a verificat daca masina e sau nu radiata din circulatie, iar raspunsul a fost ca nu este si nu are nici o problema.Am sunat la primaria comunei respective unde o doamna mi-a spus ca masina este scoasa de la impozit de la ei.

In talon acolo este completata rubrica de instrainare cu numele celui la care i-a vandut masina prima data dar ala nu a mai trecuto pe numele lui.

Cred ca cea mai buna solutie ar fi acum sa ma scap de acte si numere si sa vand masina pe bucati.
+1 vot
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani off... e greu in ce te-ai bagat tu....problema e alta daca ai completat certiicatul acolo la instrainat ti-l poate lua imediat daca te opreste cand e acolo completat poti circula doar 30 zile de la data instrainarii masinii....apoi iti poate ridica imediat certificatul si tot la mana proprietarului din acte ajungi...ai putea incerca la primarie acolo pt ca desi masina a fost scoasa din evidentele lor cu ceva vreme o pot gasi in baza de data si sa iti dea un certificat fiscal asta in cazul in care nu sunt alte datorii pe numele proprietarului... masina nu are nici o problema ea e radiata doar de la primaria unde avea proprietarul domiciliul din circulatie se radiaza numai la trecerea urmatorului proprietar in acte deci e ok sa circuli cu ea aza e alta...sa tii certificatul in husa sa nu vada k e completat acolo la instrainat k atunci ti-l salta...asta daca nu il scoata din tipla.....k metoda de entat ai urmatoarele variante ....vb cu prorpietarul si dai certificatul de inmatriculare pierdut si at el iti poate scoate un certificat de inmatriculare ,,curat'' fara sa ie completat la rubrica ,,instrainat catre'' sau dac mai ai o copie dupa buletinul proprietarului sa vb cu cineva la acte si iti aci in fiecare luna contract vanzare-cumparare intre tine si proprietar si sa fii tot timpul valabil in 30 zile atunci chiar daca te opreste politia si contractul e valabil nu iti zice nimic alta varianta .....nu vad e nasol ca proprietarul e mai greu de inteles ....despre ce masina este vorba? ce an ce motor ??? intreaba-ma daca mai ai vreo nelamurire....

RASPUNS PT ---italian job ....nu e nimic penal stai linistit e perfect legal da in actele masinii si peste 100 de ani tot proprietar ramai si poti ridica certiicat de la poilitie si tot cat timp nu se schimba proprietarul in acte ....de ex bulgarii primesti contract vanzare cumparare actele masinii si procura cu toate drepturile....unde e ilegalul???

Comentarii:

A comentat danny125 (730 puncte) acum 11 ani Multumesc @bobo2013 pentru moment, maine am sa ma mai interesez si la un prieten politist sa vad el ce ma sfatuieste.Mai revin daca mai am nelamuriri.

Multumesc si @italianjob07
A comentat italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani ok , nu contest cele spuse de tine , doar ca asa mi se pare mie , adica asa am gandit eu , din moment ce vand masina nu mai am nici un drept asupra ei , adica nu mai pot elibera procura dupa ce am vandut o ca vrea nustiu cine ca e taxa mare sau stiu eu ce , dar daca sti tu ca se poate nu contest , nu eram sigur si de aceea ti am si pus intrebarea. bafta!
0 voturi
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani cu mare placere ...sper sa rezolvi dar stai linistit ca orice isi are o rezolvare in viata. Doamne Ajuta!!! multa bafta!

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Se rezolva, dar pe bani. Multi.
0 voturi
A raspuns danny125 (730 puncte) acum 11 ani S-a rezolvat intr-o oarecare masura.Pot sa circul cu ea, acum depinde de politistul care ma opreste si cat de incapatanat este.
0 voturi
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani lasa ca poate nu o sa te opreasca nimeni si gata...tu sa ai mereu toate platite la ea si drumuri intinse. Multa bafta!
0 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani in situatiile astea , cand mai cumperi masina de la bisnitari sau trecuta prin mai multe maini fa un act de vanzare cumparare la acte auto cu cel de la care o iei chiar daca nu are fiscal si te minte ca il scoate ca are ala amenzi de platit sau ca e plecat da vine luna viitoare tu fate ca il crezi si apoi cand vrei sa o inmatriculezi pe numele tau te duci la un avocat ( nu costa deloc mult ) si ii deschizi proces la fraier ca nu ti-a dat fiscal si spui si motivul spus de el si nu poti inmatricula masina , iar in baza acelui proces cu ce iti da avocatul la mana o poti trece pe numele tau fara fiscal iar cel de la care ai luat masina se descurca cu legea , asta in cazul in care masina are si un super pret si merita efortul , in cazul tau mergi asa cu ea dar intereseaza te mai mereu sa nu fie radiata din circulatie , eu asa as proceda , iar daca te opreste vreodata si iti ia talonu apoi poti spune ca o dezmenbrezi pana atunci cum ti sa mai spus toate actele la zi centura pusa si drum bun ca nu te opreste nici dreaq!!! bafta!