4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > Evitare taxa de prima vanzare ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Evitare taxa de prima vanzare in 2013?

Problema e in felul urmator: In ianuarie 2013 doresc sa cumpar o masina care a fost inmatriculata in Romania inainte de 2007, deci va trebui sa platesc taxa pentru acea masina ( taxa de prima vanzare care a fost amanata pana in ianuarie 2013) echivalentul taxei de prima inmatriculare...(o suma cu prea multe zerouri). M-am gandit in felul urmator. Daca la cumpararea masinii...sa zicem in 15 ianuarie 2013, o sa trec pe contractul de vanzare-cumparare data de ex: 26 decembrie 2012...o sa scap de aceasta taxa aberanta? Sau se ia in considerare data la care ma voi prezenta la primarie, sau R.A.R. pentru a transcrie masina?   Va multumesc pentru eventuale raspunsuri.......P.S.  Moarte lui Borbely!
A intrebat BimBim (1,360 puncte) acum 11 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

+4 voturi
A raspuns ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Deocamdata, acea taxa este suspendata. Nimeni nu stie cand si daca va fi reinstaurata.

In cazul in care iubitii nostri politicieni vor considera ca e necesara aceasta taxa, in momentul in care se va repune in functiune legea, toti cei care se vor prezenta la politie, la inmatriculari, cu dosarul unei masini inmatriculate in Ro inainte de 2007, se vor trezi cu acel dosar respins in lipsa unei chitante de la Finante, care dovedeste plata taxei de poluare, indiferent de data trecuta pe contractul de V-C.

Daca va fi asa, singura solutie este pastrarea numerelor vechi (neinmatricularea pe noul proprietar, cu alte cuvinte). Nu e prea ok, dar nu stiu cine e naiv sa dea sute sau mii de euro pe o taxa de poluare pt o masina deja inmatriculata...