4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > Circul cu masina care figureaz...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Circul cu masina care figureaza pe sotia decedata. In caz de accident ma despagubeste RCA?

In 2010 mi-am pierdut sotia, decedata intr-un accident de circulatie. A fost o perioada grea, deoarece la mica distanta au decedat si parintii. N-am mai facut fata la servici si executat silit fiind de banci am pierdut o buna parte din ce am dar mi-a ramas printre altele masina sotiei. Inca nici acum n-am reusit sa fac ordine in toate, dar am zis ca as putea trece pe mine masina. M-am blocat insa cand am aflat ca trebuie sa achit "taxa auto" chiar si daca este mostenire (si achitat sulta50%) si momentan circul asa cu ea, fac RCA pe numele si adresa din talon. Apoi...voi mai vedea. Taxa e suficient de mare cat sa produca o jena serioasa la buzunar. Vreau sa intreb: Cum (sau unde) pot face RCA in situatia data astfel incat sa fiu acoperit in caz de accident? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
A intrebat Vetruvius (340 puncte) acum 9 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

–6 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani Iti faci RCA pe tine si este perfect valabila.
–2 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 9 ani Te despagubeste fara probleme.Atata timp cat masina cu care circuli are RCA nu ai probleme.
+1 vot
A raspuns hexis86 (9,020 puncte) acum 9 ani cel mai bine mergi la o societate de asigurare si explici situatia ca sa nu ai surprize.
Astia se leaga de orice chestie oricat de mica ca sa nu plateasca.

PS: cei care au dat calificativ negativ...de ce au dat?
sau nu trebuie sa si argumenteze...daca un om greseste nu e de datoria celui care stie mai bine sa invete si pe ceilalti?
din pacate sunt multi care pur si simplu refuza sa gandeasca logic....sau macar sa gandesca.
+2 voturi
A raspuns dreamboy (8,210 puncte) acum 9 ani Nu e chiar aceiasi situatie dar poate te ajuta : Eu circul cu o masina inmatriculata pe numele surorii mele , fara sa fiu trecut ca utilizator sau alte minuni . De curand am avut nevoie de asigurare pt o julitura in parcare ( vina mea ) si totul sa rezolvat fara probleme
0 voturi
A raspuns kosfunny (490 puncte) acum 9 ani RCA-ul este valabil, dar atentie, nu te despagubeste pe tine ci pe cel pe care il prejudiciezi in accident !

Comentarii:

A comentat victor.apostu1 (170 puncte) acum 9 ani Păi asta și este rolul RCA, pentru celalalt este "CASCO"...
0 voturi
A raspuns victor.apostu1 (170 puncte) acum 9 ani Deci....m-am documentat. Problema este ca asiguratorul va cere acordul persoanei titulare de contract. Daca persoana este decedata atunci nu se pot vira banii. In fapt la un control al Politiei Rutiere n-ar fi probleme, ei nu au de unde sa stie ca persoana este decedata. In caz de accident insa banii vor iesi din...buzunar. Momentan tot asa umblu pana vad ce va hotarâ instanta. Sper sa scap de taxa, care oricum se micsoreaza de la un an la altul...De asemenea "RCA in scopul inmatricularii" se poate face de maxim 3 ori...eu mai pot face o dată...pana atunci...asta e.
0 voturi
A raspuns kosfunny (490 puncte) acum 8 ani Revin cu explicatii.
RCA-ul tau chiar daca este pe numele sotiei despagubeste fara probleme pe cel care il prejudiciezi. Chestia cu acordul e o vrajeala. Asta pentru ca exista si termenul de ACORD VERBAL. Cine te poate contrazice ca sotia ta nu ti-a dat ACORD VERBAL sa folosesti masina? Ii poti trimite sa le confirme daca nu cred !