Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Plecare din tara

Salut! Am luat permisul acum o luna si vreau sa fac un drum pana in Italia cu masina. Pot iesi din tara daca nu am 1 an experienta? Si eventual cateva sfaturi legate de drum? avand in vedere ca am luat permisul de 1 luna orice sfat este binevenit!

Multumesc anticipat!
A intrebat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani in categoria Trasee, Sosele, Scurtaturi
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 12 ani conform legislatiei nu poti iesi..dar daca mergi regulamentar in afara nu prea te opreste pt "controluri de rutina"

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Nu la asta ma refeream.. Ma gandeam sa nu ma intoarca de la vama
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani @ bysconty unde scrie de asa ceva in legislatie?scrie pentru incepatori ca tre sa mearga cu 20 de km/h sub limita in afara localitatii si cu inca 10 km/h sub limita daca au remorca.
Vrei sa zici ca daca sunt incepator nu pot sa circul in Italia sau nu pot sa plec?
Te intreb ca nu am auzit asa ceva pana acum si mi se pare prea putin plauzibil.
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani asta stiam si eu, ca nu exista asa ceva in legislatie (doar am terminat scoala de curand) dar toti vorbesc de lucrul asta...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani @ dreamboy ala de la vama e posibil sa strambe din nas ca nu poti iesi si ca nush ce,si ei ca oamenii partea lor.
Nu cred ca are nici o treaba,si eu am permis de curand si nu cred ca o sa am probleme.
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Si daca ai fi in locul meu ai pleca la drum singur pana in Italia?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Depinde pana unde vrei sa mergi.Daca te bate gandu la palermo sau prin Sicilia e exagerat pentru un incepator.
Daca te descurci si esti sigur pe tine,de ce nu?
Te mai odihnesti undeva in vreo parcare pe autostrada ca n-o sa conduci ca incepator o zi si ceva non-stop.
Acum daca te bazezi si pe masina,daca toate sunt in regula si nu in cele din urma sa te bazezi si pe tine,adica nas sa stii cat de cat regulile,sa ai ceva reflexe formate,da,poti pleca linistit.
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Plec din Iasi pana la aproximativ 100 de km fata de Verona deci traversez toata Romania.Cu oboseala sunt obisnuit sa zicem si conduc destul de bine. De o luna de cand am luat permisul am mers aprox 2500 de km. Masina sunt sigur ca nu o sa imi faca probleme, doar ca e aceiasi chestie ca si la vama cu experienta. Toti imi zic sa nu plec deoarece o sa fac accident, adorm la volan sunt incepator etc
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Ia-ti un bax de energizante,cand vezi ca ti se inchid ochii tragi intr-o parcare si pui acolo 2-3 ore de somn.Nu fa caldura in masina,decat sa fie cald sa fii obosit si cum e pe autostrada te vezi cu cateva masini noaptea,mai bine pierzi cateva ore de somn si e ok.
Oare nici un incepator nu merge mai mult decat pana la bunici la tara sau intre 2 orase cateva sute de kilometri?
Depinde daca te simti tu ok si vezi ca te descurci,nu e mereu sa se intample ceva rau.
Actele la punct,fara graba,fara caldura la oboseala,incerci sa fii cat mai atent,nici sa stai calare pe volan cum stau incepatorii,nici intis ca tiristii,un mers constant si cam atat.aa si asfalt uscat.
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Pai la asta ma refeream si eu, nu ma consider o tentativa de sofer doar ca toti ceilalti vorbesc de parca as pleca spre moarte si ma intrebam daca e chiar asa greu:)
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Mai greu e pana scapi de off-road de pe strazile de la noi,adica ba eviti o groapa ba un tirist platit la km facut,ba un smeu care stie ca depasirea e permisa peste tot si e interzisa pe sens unic etc..apoi te autostrada nu prea ai probleme.
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Am inteles. Mersi mult pt. sfaturi si pt. timpul acordat :)
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Nu ai pentru ce si drumuri bune!
A comentat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani a existat pana akm cativa ani o lege care nu dadeavoie incepatorului sa treaca granita la volan dar nu mai este acea lege si akm.
+1 vot
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani daca pleci pe ungaria fa tot posibilul sa nu alimentezi de la unguri ca's tare jegosi cu schimbul valutar.  alimenteaza in zona vamei la nadlag si cu putin noroc poti ajunge la slovaci unde este mai iefin carburanutl. iti urez drum bun si fara evenimente ...ai grija sa cumperi vignete sa nu ai parte de amenzi si daca vrei sa eviti drumurile cu taxa in italia evitale pe cele marcate cu A pe placutele verzi.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani

editat de stefan.angelo acum 12 ani

@ vyrus_20 te referi la autostrazi?alea sunt marcate cu verde,si notate A12 1 11 14...alte strazi "notate cu A si cu placuta verde"nu am vazut din Sicilia si pana la iesirea din tara.:S
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani pai si ce nu ai inteles din ce am zis .... m'am referit la autostrazi ca alea sunt singurele notate cu "A " pe indicatoare verzi asa ca nu cred ca era asa importanta completarea din partea ta.  in fine poate nu ma facusem destul de inteles .
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Oricum nici nu prea intelesesem,si daca omu e la inceput,poate primul drum,nu stiu cat de recomandabil e sa evite autostrazile,dai acolo cativa centi sau euro,dar stii ca urmatorii 100 200 de km te duc la destinatie.asta e punctul meu de vedere.
+2 voturi
A raspuns laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani Legal nu ai voie, m-am intereast si eu acum cateva luni cand am fost in Spania sa imi iau o masina, pana la urma a venit tata cu mine si a condus el. Dar daca tu esti in Italia te supui legilor acelei tari si poate nu  scrie acolo ca nu au voie sa conduci daca esti incepator si vi din Romania, cel mai bine este sa interesezi despre asta la fiecare tara in parte.
0 voturi
A raspuns radu_mihai (5,740 puncte) acum 12 ani Nu stiu daca e legal sau nu dar ia si te gandeste bine, eu unul nu te-as sfatui... E usor de zis greu de facut...  eu am facut drumul de vreo cateva ori ca pasager... e groaznic... imi inchipui ca sofer cat de aiurea e.... Pana sa ajungi pe autostrada ai de strabatut romanica in lung si in lat, nu e nevoie sa faci greseli pe tot parcursul drumului, e deajuns o clipa de neatentie (mai ales si singur). Pentru un astfel de drum ai nevoie de cat mai multa experienta posibila... repet, usor de zis greu de facut... parerea mea e ca o luna de permis e foarte foarte putin chiar si cu 2500km...

Comentarii:

A comentat laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani este foarte foarte greu pt sofer, gandeste-te ca 2 zile conduci intr-una (eu am venit din Spania) si eu ca pasager eram nedormit si ma simteam rau dar soferul
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani ca sofer iti zic yo ca este mai bine decat pasager ca ai activitate continu . ca si pasager intervine plictiseala  di d'aia e asa greu.  eu unu am mes fara oprire(doar pt a alimenta 10min) din italia pana in minunata noastra tara. un drum pe care l'am parcurs de la ora 17 plecand din italia si ajungand in romania la ora 3 ... deci mers lejer 110 -120  fiind masina foarte incarcata .
–2 voturi
A raspuns mrgeo (5,100 puncte) acum 12 ani trebuie minim un an de experienta.norocul tau ar fi dak nu sar uita la chestia asta cei de la granita...
0 voturi
A raspuns coffeeman (710 puncte) acum 12 ani Banuiesc ca te ard degetele sa exersezi pe volan pana in Italia. Eu te sfatuiesc calduros sa nu te duci pentru ca risti sa ciobesti rau masina.
Daca totusi nu ai de ales, condu foarte prudent. As avea mai multe povesti sa-ti spun considerand ca am peste 1 milion de km parcursi din care ultimii 4200 acu o saptamana pana la Roma si inapoi dar ....
Tine cont ca atunci cand incep sa te usture ochii inseamna ca apare somnul si trebuie sa te opresti pentru odihna ca sa nu te vedem la stirile de la ora 5

Imagini atasate