4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Ce parere aveti despre Turbina...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Ce parere aveti despre Turbina electrica?

In caz de neclaritati, ma refer la turbina ce vine montata dupa filtru de aer.

Intrebari:

- Are sau o avut montat cineva pe masina, asa ceva? Ce performante ofera?(stiu ca nu oferta foarte multi cai)

- cum fuctioneaza?

- masina trebuie resoftata?

- ce defecte prezinta?

-alte probleme ce pot aparea..

Sper sa ma lamureasca cineva. Multumesc .

A intrebat HondaCRX (570 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+7 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Este o prostie.Da numai probleme.

Comentarii:

A comentat HondaCRX (570 puncte) acum 12 ani poti fi putin mai specific? ce fel de probleme?
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Nu se simte nimic la turatii mici ,iar la turatii mari a motorului restrictioneaza aerul in loc sa ajute fluxul , lucru ce duce la piedere si nu castig de putere.
Turatia ventilatorului ar trebui sa fie variabila functie de fluxul de aer mecesar ,dar nu este asa ,in plus debiteaza cu mult sub fluxul de aer necesar.
+6 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Nu este buna de nimic.Nu castigi absolut nimic.Este alimentata de acumulatorul masinii si alternatorul o sa fie in sarcina=pierdere de putere.... deci "ce iei pe mere dai pe pere".
+1 vot
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani Daca are palete cu o geometrie corecta, peste 100.000 de ture, un diametru dublu fata de una clasica (cu gaze) si un motor de minim 10 kW e buna. Celelalte sunt moristi.
(Vreau si eu una daca gasesti.)
0 voturi
A raspuns dlbuterez (140 puncte) acum 6 ani Daca nu gasesti o turbina care sa asigure debit de aer suficient, peste 2 grame/min si o presiune de cel putin 1,5 bari nu faci decat sa gatui motorul. Astia sunt parametrii de cautat. Orice turbina aduce un plus, mai mare sau mai mic, dar nu va fi semnificativ decat peste parametrii de mai sus. Treaba e simpla... in momentul exploziei aerul din cilindru se dilata, cu cat mai mult, cu atat mai bine. Daca este la o presiune mai mare va intra mai mult aer si prin urmare o explozie mai puternica. Relativ simplu, nu? Evident ca in functie de varianta constructiva a motorului vor trebui si ceva modificari si pe alimentarea cu combustibil pentru ca se va produce amestec sarac si prin urmare motorul nu va fi mai puternic. O varianta ar fi alterarea semnalului de sonda de temperatura, pentru cine se pricepe si asta e o improvizatie. Deja intram in alte detalii. Deci daca turbina ta da 2 grame de aer/min la 1,5 bari e buna, dar mai trebuie facut ceva.