4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > cum maresc consumul?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–11 voturi

Cum maresc consumul?

cum maresc consumul la un passat b3 1.9td?
A intrebat ghost9391 (1,780 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns bogdan_vf (1,280 puncte) acum 12 ani la ce iti trebuie sa maresti consumul?
–3 voturi
A raspuns ghost9391 (1,780 puncte) acum 12 ani vreau sa vad decat pentru 2-3 zile cum merge masina cu un consum mai mare si nu stiu exact de unde sa modific
+6 voturi
A raspuns 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Doamne cata prostie in lumea asta :| cati ani ai ?

Comentarii:

A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani 18 ani are baietelu ..
A comentat ghost9391 (1,780 puncte) acum 12 ani MAN am spus ca o sa fac modificarea asta decat pentru cateva zile si in zilele in care o sa am un debit mai crescut de motorina nu o sa vin sa ti cer bani ca sa bag motorina!!!!!
A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani ok MAN :)) STAI LINISTIT FA CE VREI CU MASINA TA ...
E cam aiurea sa vorbesti cu man dar ma rog... vorbesti cum vrei
+2 voturi
A raspuns Seyco (650 puncte) acum 12 ani Ai Permis? Daca da, nu e nevoie sa iti raspund la intrebare...de ce toata lumea vrea sa micsoreze consumul, numai tu vrei sa il maresti?!

Comentarii:

A comentat ghost9391 (1,780 puncte) acum 12 ani

editat de ghost9391 acum 12 ani

pentru ca masina mea nu merge cum trebuie si vreau decat sa incerc ca sa vad daca o sa fie schimbarea la care ma asteptam si dupa o sa revin la consumul pe care il are masina!!!
+3 voturi
A raspuns e36bvl (3,530 puncte) acum 12 ani tie nu iti da taicat-o masina si daca nu umbli tu vrei sa nu umble nici el? :))

Comentarii:

A comentat ghost9391 (1,780 puncte) acum 12 ani man am chilometri mai multi cu spatele decat ai tu cu fata!!! masina este a mea si vreau sa ma joc putin cu ea cat o sa o mai tin,ca dupa o sa urmeze o pisicuta la care nu trebuie sa modific nimic!!!
+2 voturi
A raspuns mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani Nu stiu de ce vrei sa faci asta, dar banuiesc ceva....  Crezi ca un consum mai mare de combustibil va face ca motorul sa functioneze mai bine, adica sa traga mai bine?

ei bine, in cazul motoarelor diesel nu prea e asa.. Combustibilul nears in urma compresiei este aruncat pe evacuare, de unde rezulta fumul negru scos pe esapament.. Poate vei avea putin mai multa putere la turatii mici, dar dupa aceea vei avea doar fum in spatele tau si cam atat. Eu ma gandesc sa imi micsorez debitul la motorina pana la punctul in care motorul aproape moare la relanti, pentru ca in momentul in care urc in ture sa nu am asa mult combustibil aruncat pe evacuare..Inca nu am avut timp sa imi testez ideea si nu stiu daca va functiona... dar incercarea moarte n-are,  in schimb, ceea ce tu vrei sa faci nu isi are sensul...  ca o gluma, daca vrei sa maresti consumul, fa o gaura in rezervor.. sa vezi atunci consum :D   
Intrebarea corecta cred ca ar fi fost :  "Cum maresc debitul de motorina la passat 19 td?"
Daca ma insel, si pur si simplu vrei un consum de 25%, cauta surubul de reglaj al debitului de motorina, dar iti sugerez sa lasi pe cineva care a mai facut asta si care stie unde sa umble.  Un debit prea mare, poate sa creeze presiune prea mare si chair sa sparga o conducta, debit prea mic poate duce la o presiune scazuta ceea ce impiedica diuzele sa se deschida. Sper ca nu am gresit cu ultimele afirmatii, in caz contrar, astept un raspuns avizat cu corectariile de rigoare :)

Comentarii:

A comentat tavi_cc (15,590 puncte) acum 12 ani Se modifica debitul de motorina prin infiletare/desfiletare a surubului de pe pompa de injectie.Debit marit-putere marita pana intr-un amumit punct in care se va face simtita nevoie de aeeerrr si atunci totul ia o turnura negativa,motorul nu mai trage uniform,fum,ezitari acceleratie etc.Nu umbla la acel surub iar daca totusi umblii fa un semn pe el in pozitia initiala si roteste-l cu cate 10-15-20 grade stanga dreapta pana ajungi la rezultatul scontat.Iar mai apoi revin-o la reglajul initial(pentru ca intr-un final tot acolo vei ajunge garantat)....Succes
A comentat ghost9391 (1,780 puncte) acum 12 ani scuze ca nu am formulat bine intrebarea!  
eu mai am un t4 care are acelasi motor ca masina mea si ,,rupe,,am plecat de la o intersectie si a scartit s icand a fost in  a 3 a treapta!
la passat am o presiune pe turbo de 1,2 bar,si m am gandit sa maresc putin debitul sa vad daca se modifica ceva.masina consuma 6,65% dar in ultima luna am scos un consum de 8% ca am vrut sa vad ce poate si am schimbat numai la 4000 rpm!eu am postat intrebarea deoarece nu mai stiu exact unde se afla surubul pentru debit si am vrut sa fiu 100% sigur ca modific de unde trebuie!si pe langa marirea debitului o sa mai atasez si un intercooler de bora!multumesc mult pentru explicatile pe care mi le ati dat!RESPECT
A comentat mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani 2 motoare identice, iesite unul dupa altul din fabrica, nu vor functiona niciodata la fel, in special daca sunt puse pe caroserii diferite.  Modul de exploatare in cazul asta isi spune cuvantul. Eventual, incearca sa cureti injectoarele cu ultrasunete.... si schimba filtrul de motorina mai des. Nu e neaparat necesar sa modifici debitul de motorina...oricum, distractie placuta :)  
sa ne anunti dupa ce ai rezolvat treaba.. sa stim si noi rezultatul.
+5 voturi
A raspuns NBY.SYS (7,900 puncte) acum 12 ani Lui ii trebuie consum nu putere...ce tot aveti cu el?:))=))

Comentarii:

A comentat ghost9391 (1,780 puncte) acum 12 ani zimi tu atunci cum maresc puterea si sa micsorez consumul la un motor clasic fara electronica??????!inteligentule!!!!ii fac un consum de 3 % si in loc de motorina o sa bag kerosen k sa am putere si consum mic!!!!nu postam intrebarea dak pana acum reuseam sa am o putere putin mai mare a motorului!!!!
+1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 12 ani Asa a facut un prieten la Golf 4 1.9tdi si in 2 ani a schimbat turbina  filtre(mult mai des) axe came, masina nu mai poate fi adusa pe linia de plutire niciodata, totul s-a dereglat.
–1 vot
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Eu nu inteleg care e treaba,toata lumea vrea consum cat mai mic,numai tu vrei consum mare:))).Iti spun eu daca ii dai mai multa motorina nu o sa iti creasca puterea foarte tare,gandeste-te si  tu nu se merita, ptr. eu stiu vreo 5 cai(mai mult,mai putin habar nu am)sa uzezi pompa injectoarele,daca vrei mai multa putere trebuie alte injecotoare si  desigur si alta pompa.Nu poti face din tantar armsar intelegi? Acum trebuie sa stii cat sa ii si dai,degeaba sti de unde daca dai ca animalu' drumu la "robinet" nici macar nu o sa mai mearga masina in mintiile ei.Fiecare motor este proiectat de asa natura sa functioneze cu o cantitate optima de benzina/motorina,nu vii tu marele "inginer auto" si iti bagi mainele pe acolo cu gandul"las ca asa o sa fuga de o sa manace nori".Nu o lua ca pe o ironie la adresa ta,dar asta este adevarul.Oricum bafta cu marirea consumului!;)
+2 voturi
A raspuns Daniel-WTF (5,500 puncte) acum 12 ani Taie furtunul de retur si mergi cu ea asa:)))
0 voturi
A raspuns ionut_ktm99 (3,200 puncte) acum 12 ani tipic romanului , daca se pune o intrebare la care el stie raspunsul dar nici nu vrea sa se gandeasca ( mentalitate comunista ) , nu inteleg ce v-a doare pe voi capul de ce vrea el consum mai mare , puteati sa raspundeti direct cum se poate mari consumul , nu sa puneti alta intrebare ( uras lucru asta )
 la subiect : daca inca nu ai gasit acel surub , fa o poza la pompa si posteaza aici si o sa iti arat eu si daca tot vrei dupa ce dai debit daca vezi ca ai fum in spate poti umbla un pic si la tija wastegate ( acutuatorul turbo ) notezi pozitia si il mai strangi un pic sa faca presiune mai mare daca zici ca ai 1.2 bari urci la 1.5 bari si maresti si debitul si sigur v-a fi diferenta ( am incercat eu la 1.9tdi )
numai bine la toti