4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > De ce-si pun romanii folii pe ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+5 voturi

De ce-si pun romanii folii pe geamuri ?

Stiu ca nu numai romanii, isi mai pun si albanezii si kosovarii si rusii si cativa turci din Germania si ma mai gandesc unde am mai vazut. Dar pe mine romanii ma intereseaza.

Sunt curios, mai ales pentru ca-s mai multe intrebari legate de folii decat de consum, pneuri, poluare sau siguranta traficului. Sunt curios pentru ca cele mai multe-s pe masinile albe si negre. Sun curios pentru ca sunt intotdeauna prezente la masinile vopsite mat sau cu folie care imita carbonul. (Fiindca veni vorba, trimit elemente de caroserie din fibra de carbon unei firme din Germania si aia le vopsesc, SÎC! O sa-i intreb daca ei pun folii pe geamuri, HA!). Sunt curios pentru ca-s nelipsite la masinile cu "Lexus lights".

Raspundeti sincer daca puteti, daca nu dati cu minusul ca-i destul,  n-am nevoie de replici savante despre spectru, efect de sera, rezistenta la impact si alte balarii mai mult sau mai putin stiintifice, pe astea le stiu si cred ca-s doar false justificari.
A intrebat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+7 voturi
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 11 ani

editat de bogdan1305 acum 11 ani

Sincer, eu mi-am pus folie pe masina pentru ca ii da un altfel de aspect asupra geamurilor + ca mie imi place intimitatea, nu-mi place sa se holbeze lumea la mine in masina. Daca as fi avut perdelute, cum de exemplu sunt la renault megane 2( am dat exemplul asta ca pe acesta il am in familie) sincer nu imi mai puneam folie.
+3 voturi
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 11 ani Eu am pus folie pe luneta si laterale spate pentru a nu se putea uita ciorditorii in masina. Am sistem audio si imi e sa nui tenteze. Am pus folie pentru ca in Romania se fura. Crezi ca nu-mi placea cum se vedeau 4 difuzoare de 12" cu amplif cu de toate in spate? Ba da era super doar ca nu aveam chef sa stau sa le acopar cu patura neagra zi de zi asa ca am pus folie inchisa sa nu se mai vada.
+2 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani folia de pe geamuri are rolul ei. Unii o pun pentru protectie si/sau intimitate iar altii pt aspect. Spre exemplu la o masina cu folie pe geamuri sau cu geamuri ionizate, tapiteria nu se coace asa repede, si nici nu exista riscul sa isi piarda din culoare elementele de interior. Pe lnga asta nu vede nimeni ce ai tu in masina sau ce faci si e buna cand bate soarele ca nu te arde. Bine-nteles ca mai sunt si COCALARII care de obicei pun o folie de proasta calitate numai pentru un aspect mai.....de tuning. Folia este o varianta mai ieftina daca nu iti permiti sa iti pui geamuri ionizate

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani te contrazic la ultima fraza " Folia este o varianta mai ieftina daca nu iti permiti sa iti pui geamuri ionizate" pentru ca exista si folii scumpe pe care cei care se respacta le folosesc. Si unii mai opteaza pentru folii deoarece foliile se pot da jos fara a ramane urme. La ionizat mai raman mici urme de ioni de inox care sunt chiar vizibile.
+2 voturi
A raspuns bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani Salut!eu mi-am pus folie pt intimitate,protectie tapiterie(de razele soarelui) si mai ales impotriva "ciorditorilor".si plus de asta masina mea e neagra si ii da si un plus la capitolul aspect.bafta
+1 vot
A raspuns ciprian. (370 puncte) acum 11 ani pentru ca protejaza bordul, pentru ca nu se mai incalzeste tare masina, pentru ca nu te mai bate soarele la 35 de grade, si pentru partea vizuala, fireste!  Tu de ce credeai?
+2 voturi
A raspuns luxi (5,720 puncte) acum 11 ani Eu unu, urmeaza sa imi pun folie pentru aspect, ptr protectie, chiar daca nu e asa cum se lauda fiecare marca de folii. Protejeaza dar nu in totalitate cat spun ei.
Imi mai pun folie deoarece o pot da jos daca ma plictisesc de ea, asta in comparatie cu ionizatul.
Si daca te referi la foliile de carbon sau culoare mata, care se aplica pe masina, alea sunt folosite atat pentru a nu schimba definitiv culoarea masinii, dar si pentru protectie la zgarieturi usoare, nu zgarieturile care patrund prin folie. Referitor la mine, nu as opta pentru infoliere totala deoarece imi place culoarea masinii mele:))!
Bafta in continuare la citit raspunsuri!!
+2 voturi
A raspuns PUIU 82 (2,130 puncte) acum 11 ani Mi-am montat folie si pt aspect si pt utilitate.
A,si inca ceva,in 2008,ionizarea era mai ieftina decat folia......si s-ar putea sa fie si acum.
Bafta!
+4 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani E ieftina si la indemana oricui. indiferent ce masina iti cumperi cand te vezi cu pirtenii o sa te lovesti de replica" e misto masina, ii pui o folie si aia e!"
+3 voturi
A raspuns ciprian. (370 puncte) acum 11 ani ce-i trebuie unei masini?

folii
jante aliaj
admisie/evacuare

bafta!