4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning exterior > Care sunt avantajele si dezava...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Care sunt avantajele si dezavantajele unei tobe sport?

Salutare! Detin un BMW E36 316i Coupe si am montata o toba sport ATU pe el. Vreau sa o schimb cu una originala de 316i pentru ca imi place ca masina sa aiba un aspect cat mai original, nu sunt adeptul tobelor aftermarket. Care sunt avantajele si dezavantajele tobei sport?
A intrebat Alin_KIR (670 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning exterior
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Man, daca vrei sa schimbi toba sport cu una standard fa acest lucru!
Toba sport  aduce un plus la evacuarea gazelor arse din motor imbunatatind performantele in accelerari puternice cu plaje de turatie ridicata..in rest face mult zgomot si este foarte obositoare la drum intins sau mers mult prin oras..Este placuta la auz primele 30 minute de mers dupa care te oboseste! Ca sa nu mai spun ca nu poti parasi zona unde sta iubita fara sa te depisteze parintii fetei ca ai fost in casa lor(probabil intrat pe geam)..:))
Eu unul am avut o honda accord coupe cu tobe sport pe ea(asa o cumparasem)...dar zgomotul tobelor  sport ma oboseau la culme...mai ales dimineata cand plecam la munca si aveam nevoie sa conduc in liniste inainte de a ajunge la munca!

Comentarii:

A comentat Alin_KIR (670 puncte) acum 11 ani Merci frumos pentru raspuns! Toba mea nu este zgomotoasa, se aude chiar foarte fumos, nu este deranjanta, dar vreau sa o schimb dupa cum am mai spus, pentru ca imi place ca masina sa aiba aspect original (de fabirca). Banuiesc ca nu se vor simti diferente notabile la condus cand trec de la toba sport la cea stock? Ma refer la performante. Este adevarat ca toba sport creste si consumul de combustibil? Intreb si eu pentru ca nu ma pricep la chestiile astea... :)) Multumesc inca odata pentru raspuns! Stima!
A comentat nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Diferente notabile nu vor fi...toba sport influenteaza prea putin o masina fara chip sau modificare soft..Intr-adevar toba sport mareste consumul..nu foarte tare valori cuprinse intre 500 ml si 1 litru pe suta de km...din cauza evacuarii gazelor mult mai repede se arde mai multa benzina decat in mod normal...
A comentat Alin_KIR (670 puncte) acum 11 ani Ok, merci frumos de ajutor! :)
+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani de ce nu cauti un silencer pt toba ta sport?

Comentarii:

A comentat Alin_KIR (670 puncte) acum 11 ani Dupa cum am mai zis, toba nu "urla", este chiar foarte silentioasa si placuta auzului, insa eu o schimb din cauza aspectului, vreau o toba originala. Nu sunt adeptul tobelor aftermarket sau a altor modificari. Imi place ca masina sa fie asa cum a venit ea din fabrica, cat mai OEM. :)
+3 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Simplu.
Toba sport : mareste ( putin ) consumul, sunet mai agresiv ( sport ), aspect mai sportiv, ardere putin mai buna a benzinei.
Cea normala.... functioneaza in parametrii normali ( facuti de firma productoare a autoturismului). Consum normal, sunet normal, aspect normal.... totul STOCK.

Salut
!

Comentarii:

A comentat Alin_KIR (670 puncte) acum 11 ani Multumesc pentru raspuns!
+5 voturi
A raspuns AlexFS (4,600 puncte) acum 11 ani Am ras putin!

In cazul masinii tale (si nu numai) arderea de carburant este un proces gestionat de calculatorul de injectie!
Atata timp cat nu se manipuleaza parametrii originali iar senzorii auxiliari ai calculatorului sunt integri ...consumul masinii ramane acelasi|!

Toba finala a masinii este o inventie acustica formata din doua camere in contraperete (camera si antecamera) destinata special sa reduca cat mai mult din frecventele joase ale motorului, frecevente daunatoare mediului inconjurator!

Conceptia de toba sport-consum mai mare pleca de la faptul ca majoritatea celor care le "poseda" sunt tentati sa le si asculte des...ceea ce face ca si piciorul drept sa devina mai greu...si automat si consumul! :D

Repet!! Consumul este gestionat de calculatorul de injectie nu de o toba finala!

Comentarii:

A comentat Alin_KIR (670 puncte) acum 11 ani Ok, am inteles. Multumesc pentru raspuns!