4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning exterior > Merge BiXenon pe cielo ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Merge BiXenon pe cielo ?

Salut, am vorbit cu mosu craciun si a zis ca-mi aduce retroactiv de revelion un set de xenoane 55w 6000k sa le pun pe cielo dar eu am farurile din fabrica si nu stiu daca merge montata instalatia bixenon fara probleme la rar dar mai ales fara sa ii deranjeze pe ceilalti participanti la trafic.

 

Ar merge montat kitul H4 55W 6000k pe farurile stok ?

Daca montez instalatia asta mai pot folosi reglajul electric ?

Probleme la rar pot exista  ?

_______________________________

PS: O recomandare n-ar strica sa-mi ziceti numa asa sa-i arat lu mosu ce vreau :)) ...

_______________________________

Multumesc si La multi ani !
A intrebat andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning exterior

editat de andre3ey acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani

editat de Bogdan_03 acum 11 ani

Daca ne referim la faza cu RAR-ul, uite aici:

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
 10. montarea la autovehicul, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate;

Un coleg de-al meu a luat o astfel de amenda. In alta ordine de idei, inlocuirea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa se accepta numai cu elemente care poarta marcaj de omologare specific si daca verificarea efectuata evidentiaza faptul ca noile dispozitive isi indeplinesc rolul functional. Inlocuirea farurilor initiale cu altele cu surse de lumina cu descarcare in gaz (tip Xenon) este acceptata numai daca vehiculul este echipat cu tot kit-ul necesar, asa dupa cum producatorul acestuia a prevazut in fabricatia curenta pentru respectivul tip de vehicul: faruri, surse de lumina cu descarcare in gaz, dispozitivul care declanseaza arcul electric (ignitor) si cel care stabilizeaza curentul electric (ballast), etc. Daca aceste componente sunt cele originale, pe care producatorul le monteaza in fabricatia curenta, acestea trebuie montate in ateliere autorizate ale reprezentantei constructorului in Romania, fapt dovedit prin emiterea unui act in care se enumera elementele montate si se mentioneaza ca acestea sunt originale (de prim montaj). Asta e partea "legala" a problemei. La itp, cu o scrumiera functionala, se trece fara probleme. Sarbatori fericite!

Comentarii:

A comentat andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani Deci practic pe viitor daca voi monta voi putea primii amenda, treaba cu politia o stiam oarecum insa la rar ma gandeam ca trec daca le dau jos ... cred .

Insa eu nu stiu daca am vreo problema referitoare la modelul de sticla a farului.

Sa zicem ca mi-as asuma acest risc cu amenda insa nu vreau sa vad cum din cauza mea se produce un accident sau mai rau sa ma izbeasca ala din fata ca l-am orbit. Ar merge montat in conditii de siguranta pentru restul participantilor la trafic... ?
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Ma bucur sa vad ca te intereseaza si de restul lumii din trafic. Daca ai montate faruri cu lupe, nu are nimeni ce sa iti comenteze.

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Sper sa nu te superi ca mai pun un comentariu. Uite si o paleta de culori. Personal, cred ca 6000k este suficient de bun.

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani interesanta paleta ceea ce gasisem eu avea doar pana la 12k arata super alea la 20k :))) dar nu cred ca distingi ceva cu ele :))

Dpmdv este ceva normal sa te intereseze siguranta participantilor la trafic ... avand in vedere cat timp esti si tu esti in acceasi oala, adica ... ceva de genu eu ii injur pe toti care au proiectoare aprinse si faze lungi sau scurte de 80W si acum eu sa fac la fel ca ei neahh ce rol ar mai avea injuraturile ... m-as injura singur corect ???
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Respect, man! :))

Alte raspunsuri: (2)

0 voturi
A raspuns obi1 (3,080 puncte) acum 11 ani salutare
recomandarea mea oricum ar fi sa pui xenon de 35w nu mai mare, si culoarea 6-8000k
daca te opreste politia iti ia talonul si iti da amenda, dupa cum a scris si Bogdan, si la rar tot asa trebuiesc demontate, nu ai cum sa le omologhezi, pe cielo nu sa pus xenon original.
poti folosi reglajul electric in continoare.
cred ca daca politia si-ar face treaba, nu am mai avea parte de accidente produse din cauza iluminatului defectos. eu nu am vazut nici un control rar si politie in care sa verifice cum lumineaza farurile.
la noi se merge pe ''daca ala are, eu dece sa nu-mi pun?'', chiar daca lumineaza pe luna, se vede frumos...
eu am luat amenda in austria ca aveam proiectoarele aprinse noaptea, si afara nu era ceata, daca aveam si xenon after market, cred ca-mi oprea masina(exagerez...)

Comentarii:

A comentat andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani avand in vedere ca lumina de la masina mea este ca si cum n-ar fi adica eu trebuie sa merg cu faza scurta tot timpul si lasata f.f. jos daca pun faza lunga imi desperseaza lumina farului din dreapta iar pe cea a celui din stanga o focalizeaza exact in ochii conducatorului care vine din sens opus :))) (cred ca fostul proprietar face parte din categoria celor care au ost injurati)
________________________________
Contra:
Lumina de o culoare super naspa adica da spre galbui (da nici ca m-am gandit sa le schimb asta cred ca e prostia mea)

Sunt slabe becurile rau ... adica pe audi al unui unchi masina are 20 de ani aproape audi 80 b4 cand pune faza lunga pai tatii se cunoaste diferenta si nici nu-l orbeste pela care vine saracu din fata fara nici o vina...
_________________________
Nu am incercat halogene insa cred ca ... o sa incerc degeaba adica decat sa dau 120 lei pe becuri dupa care sa-mi scot ochii mai bine ... lasa
_________________________
PS: am sa merg zilele astea sa-i fac un reglaj sa vedem daca mai castiga ceva daca nu le dau jos si merg fara ca mai mult ma enerveaza :)))

Multumesc ! Oricum nu cred ca exista multi care au trecut prin experienta cu rar-ul deoarece ala zice ca e deajuns amenda si talonul ti-l lasa :)))

PSS: Atat timp cat te opreste politia si nu e cu RAR - ul ne poate s**e pentru ca eu nu-i dau decat actele si atat eventual control in masina ... dar nimic mai mult. Pe mine ma intereseaza nu de nenea politaiu ma intereseaza cum am zis si mai sus sa nu deranjez.
0 voturi
A raspuns andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani M-am hotarat in legatura cu sistemul de iluminare, cred ca sunt de ajuns un sistem de becuri cu halogen OSRAM COOL BLUE care au aproximativ 4200K , am cantarit mai bine si poate mai ies si afara cu masina si nu are rost sa ma leg la cap daca nu ma doare + ca e bataie de cap cu rarul amenzi si alte bazaconii.
_____________________

Daca as pune becuri de offroad care au 5000k cum si-ar putea da seama nenea militianu ? sau cel de la rar ? sunt stantate pe baza lor ? Nu sunt Xenoane deci dpdv al legislatiei ar fi legale insa pe ele scrie OFF-ROAD USE ...
_____________________

Este vorba de OSRAM Cool Blue Hyper H4