4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning motor > Exista diferenta de putere la ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Exista diferenta de putere la turbine mai mari?

Merge sa pun turbina de e90 335d sau de 535d pe un 320d?
Daca merge exista vro diferenta de putere?
Ce poate sa se strice dupa urma unei turbine mai mari pe motor mic?
PS: E o intrebare pusa din curiozitate!!!!!! Tratati.o ca atare, nu imi sariti in cap:D
A intrebat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning motor
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

0 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Parerea mea este ca cu cateva modificari/ajustari ai putea sa pui o turbina mai mare pe 320D,ca putere se va simti atlfel masina va trage mult mai bine,dar o data cu montarea unei turbine mari,trebuie modificate/inlocuite multe alte chestii,de ex:injectoare,pompa,reprogramat ecu(unele cazuri stand-alone),interne forjate....eeeeeeee,nebunii.Daca motorul este modificat ca atare nu vad de ce sa se strice ceva prematur la motor,doar ca uzura va fi mai mare,consumabilele vor trebui schimbate mai des si sa fie de cea mai buna calitate(mai ales uleiul, un motor turbo nu iarta uleiul deloc)
Salut!

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani Aha, deci cu aceste modificari e posibila si chestia asta. Ca ma tot gandeam asa ca daca ai o turbina mai mare, e posibil sa scoti alta putere din motor. Astea sunt modificari pe care un specialist le poate face si ceva banuti. Am vazut ca o turbina noua de 535 e undeva la vro 150 de mil. Nu stiu daca e chiar atat dar poate fi posibil , ptr ca una stock de 320 e 49 cu reducere de la 55. Oricum ms ca mi.ai satisfacut curiozotatea. Salut.
A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani

editat de L!V!U acum 12 ani

NUuuu,este exagerat de mult,pai o turbina mare(Garret GT40)este 1000e si iti ofera puterea calumea(600cai,parca),dar bine asta nu are treaba cu motorul diesel mai ales cu motorul de 2000 ti-am zis ca pret informativ asa).Daca iei de pe un alt bmw cu o turbina mai mare,nu trebuie sa faci atatea modificari,o resoftare,injectoare mai mari(cred) o pompa(afertmarket sau 2 stock,dar am impresia ca nu merg puse la orice motor)oricum depinde de ce turbina vrei sa pui,in functie de capacitatea ei de "suflare" atat te va costa si urmatoarele modificari;)