4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning motor > Skoda Fabia engine swap?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Skoda Fabia engine swap?

Salut, am o Skoda Fabia 1.4 8v 50 kw (68 cp) si nu vreau sa o vand/schimb. As vrea sa ii pun motor 1.8 T si tractiune integrala de pe Audi A4 97-98. M-ar interesa restul modificarilor, ce mai implica? Suspensii, frane etc. Si pretul pentru omologare RAR. Multumesc anticipat!
A intrebat davidbeckham (310 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning motor
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns george_daniel20 (2,150 puncte) acum 11 ani ce vrei tu sa faci implica toata partea mecanica, electrica, computer de bord, ceasuri de bord, cred ca si modificat sasiu pentru ca nu cred ca se potrivesc puntile si nu stiu daca intra motorul de audi in skoda, ceea ce duce la costuri enorme si nu merita, iar pretul pentru omologare nu til pot spune decat aia de la RAR, mai bine iti iei un a3 quatro
+1 vot
A raspuns davidbeckham (310 puncte) acum 11 ani Intra sigur 1.8 T pe Fabia, am vazut in Cehia. Tractiune integrala pe Fabia am vazut dar pusa de pe Octavia Tour.
0 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Motorul 1.8T se poate pune cu adaptari,cutia de pe a4 nu se potriveste  pentru ca e imensa.Iarasi sistemul 4x4 nu se potriveste(eventual una de pe golf4 sau octavia 1),suspensia pe audi e total diferita.
Etrierii posibil sa se potriveasca,discurile nu pentru ca au distanta mai mare intre gauri.
Ca o concluzie....iti trebuie o gramada de bani,posibil ca motorul sa nu il omologheze.
Parerea mea e ca ce vrei tu costa foarte mult.
Mai bine cumperi un golf4 sau a4 cu tractiune integrala si cu motorizarea respectiva.
Bafta!
+1 vot
A raspuns davidbeckham (310 puncte) acum 11 ani Multumesc pentru raspuns! M-ar interesa o solutie de marire semnificativa a puterii pe aceasta masina. Are valoare sentimentala si nu as vrea sa o vand.
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Cea mai buna solutie este inlocuirea masinii.
O asemenea modificare daca nu esti de meserie poate ajunge la zeci de mii de euro.
Fabia are un sasiu prea slab pentru asemenea transformare.
0 voturi
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 11 ani A existat fabia 1.9 de 131 cp, cred ca ar rezista si la 150 sasiul. Cat despre tractiunea integrala implica modificari prea mari, nu prea e realista. Insa un swap cu 1.8t am citit ca s-a mai facut, deci este realizabil. Daca intr-adevar nu te intereseaza costurile si ai si un atelier in care ai incredere si stii ca nu or sa te jupoaie cauta prin UK o masina cu 1.8t si incearca.
In cel mai rau caz esuezi si vei fi nevoit sa dezmembrezi ambele masini, dar pierderea financiara nu cred ca ar fi catastrofala.
+1 vot
A raspuns codrinn1337 (3,610 puncte) acum 11 ani incearca 1.8t de pe seat leon sau de pe octavia, in afara majoritatea care au facut aceasta modificare, motoarele astea le-au luat pentru ca sunt cel mai bine facute si se potrivesc fara multe adaptari cum ar fi in cazul motorului de pe audi, 4x4 nu iti trebuie pe o masina asa mica, din contra o sa vrei o suspensie sport cu care sa pui puterea pe asfalt, bari rigidizare si altele. nu e usor ce vrei sa faci tu acolo, un motor te ajunge cam 600 - 700 de euro, manopera vreo 500, omologarea tot vreo 500, plus alte cheluieli te ridici la 2000 fara sa clipesti ...
+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Cati bani ai da pe aceasta modificare (omologare, motor+cutie+anexe ++++), cu ce ai lua daca ai vinde masina, ai luat direct una cu 1.8T. Complicat si costisitor. Te sfatuiesc sa continui cu ideea doar daca ai o baza solida in mecanica (altfel te poate lua lumea de fraier la ateliere, ca Romania...) si vrei neaparat acest tip de motor in Skoda, altfel sincer, nu prea se merita.
0 voturi
A raspuns FeiHong (140 puncte) acum 4 ani Si eu vreau un raspuns la aceasta intrebare, nu raspunde nimeni la subiect? cat costa omologarea sau daca se poate face?