4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning motor > Vreau sa schimb Centralina Mot...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Vreau sa schimb Centralina Motor ECU cu alta mai puternica ?

Buna ziua,

 

  Masina in cauza e Fiat Grande Punto, an 2007 motor 1.4 T jet ( turbo benzina ) , masina are 120 de cai. de la cine am luat masina apucase sa isi comande o alta centralina mai puternica, de la reprezentata fiat, dar nu a mai apucat sa  o monteze, Centralina in cauza e de fiat Bravo care are motor identic ca si al meu 1.4tjet doar ca dezvolta 150 de cai. Vanzatorul mi-a spus ca centralina respectiva e special facuta pt masina mea la reprezentata Fiat si ca nu o sa mearga pe alt Fiat grande punto, in afara de al meu.

 Stiu unde e situat ECU, prins in suruburi cu 2 mufe, intrebarea mea este urmatoare, Exista vreo modalitate sau niste pasi care se fac atunci cand se schimba ECu ? E doar " Plug and play " sau mai trebuie facut si altceva ?

Am pus vreo 2-3 intrebari si pe la Service-urile auto dar nu m-au lamurit deloc, nici eu nu stiu ... !

 

  Va multumesc anticipat !
A intrebat sisu_alinn (370 puncte) acum 10 ani in categoria Tuning motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns valik01 (12,740 puncte) acum 10 ani Chestia asta de marire a puterii se poate face mai simplu printr-un chiptuning fara a mai schimba ECU-ul masinii, si doar reprogramarea celui existent pe masina.
Cauta pe net firme care fac chiptuning, ia un numar de telefon si suna sa vezi daca pot face asta si pentru motorul tau.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Cu fiabilitatea dusa la vale.Se gaseste pe net softul si se poate transcrie.
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Dupa softurile alea care f*t motorare ,  lucreaza si fac bani grei profesionistii ce stiu cum se face asta .
–1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Centrala de la motor nu lucreaza de una singura si nu e plug and run.Mai ai nevoie de immo(computer de bord,nu cel de consum,e situat langa sigurantele interioare) si posibil ceasuri de bord.
Daca vrei sa iti pui cea de pe bravo,e recomandat sa o cumperi direct de la fiat,vine codata pentru masina ta(fiecare masina are un cod unic,ori o cumperi de la ei codata,ori o cumperi fara nici un cod si faci adaptarile).
Ps:Asigura.te ca bravo nu are senzori in plus sau diferiti.
Daca il cumperi codat de la Fiat,este doar plug and run.
0 voturi
A raspuns sisu_alinn (370 puncte) acum 10 ani Valik01, de ce sa mai fac chiptuning daca deja am centralina respectiva, alti bani alta distractie.

 Stefan.angelo. centralina e cumparata de la fiat si codata pt masina mea, am  scris mai sus ca merge numai si numai pe masina mea personala.

  Ce poate sa se intample daca o schimb si ii dau o cheie si o probez sa vad ce si cum, si daca face fite o pun pe cea veche inapoi si End of story  ?!

  Multumesc !

Comentarii:

A comentat valik01 (12,740 puncte) acum 10 ani Imi cer scuze, am inteles gresit. Am crezut ca vrei sa cumperi alt ECU cu un soft mai puternic.. Dar daca tu ai deja un ECU de Bravo si vrei sa il montezi nu te sfatuiesc sa o faci acasa. Acela fiind de la alta masina are unele setari pentru anumiti senzori diferiti si trebuiesc facute niste adaptari de cineva care se pricepe. Chiar daca cel de pe Bravo e de la acelasi motor, e posibil sa difere anumiti parametrii.
+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Noul ECU se configureaza pe masina . E nevoie de codul PIN , si un tool cu softul adecvat .
Nu este plug&play si nu se face acasa sub nuc cu surbelnita si patentul.
0 voturi
A raspuns sisu_alinn (370 puncte) acum 10 ani Turbojack, tu desfaci piulitele cu patentul   ? si numai la umbra nucului ? De aceea m-am adresat aici sa aleg calea cea buna,sarcasmul nu isi are rostul. daca poti sa ma ajuti cu un Service oriunde in tara dar sa fie capabili o sa iti iau sfatul foarte serios in considerare.
  
   Multumesc !