Adio aer in anvelope! Bridgestone prezinta Air Free, anvelopa ce nu are nevoie de umflare

Adio aer in anvelope! Bridgestone prezinta Air Free, anvelopa ce nu are nevoie de umflare
  • Conceptul dateaza din 2014 si a fost realizat pentru automobile
  • In 2019 urmeaza sa fie lansata anvelopa pe piata
Distribuie pe Facebook

Cu siguranta ai mai vazut in trecut concepte de anvelope care nu mai au nevoie de aer. Adica in locul camerei de umflare au fost montate cateva lamele elastice care confera confortul optim. Iata ca acum, Bridgestone, pune in aplicare conceptul Air Free si realizeaza anvelope de serie pentru... biciclete.

Bridgestone Corporation şi Bridgestone Cycle Co. Ltd anunţă dezvoltarea unei noi generaţii de anvelope pentru biciclete, punând în aplicare conceptul „Air Free”*1. Această tehnologie permite fabricarea unor anvelope pentru care nu este necesară umflarea cu aer. Companiile vor avansa studii de fezabilitate, astfel încât noul produs să fie disponibil pe piaţă până în anul 2019.

Bridgestone Air FreeConceptul pentru automobile Air Free

Conceptul „Air Free” este o tehnologie care elimină nevoia de a umfla anvelopele necesară susţinerii greutăţii, folosind o structură unică realizată din spiţe care se află în partea interioară a roţii. În plus, materialele utilizate pentru spiţe şi cauciuc ajută la utilizarea mai eficientă a resurselor.

Bridgestone Air Free

Bridgestone Corporation şi Bridgestone Cycle au adaptat conceptul „Air Free” pentru a dezvolta anvelope pentru biciclete, astfel încât acestea să nu fie perforate. Flexibilitatea ridicată a designului, garantată de materialele folosite, a facut posibile chiar propuneri de noi modele de biciclete, care nu au mai fost întâlnite până acum.

Grupul Bridgestone urmăreşte să ofere noi moduri de a face ciclism, folosind conceptul Air Free şi, în acelaşi timp, să adapteze această tehnologie pentru mai multe tipuri de anvelope. Grupul Bridgestone îşi propune să lucreze în mod constant pentru dezvoltarea durabilă a unor tipuri de transport universale şi prietenoase cu mediul, care să îmbunătăţească vieţile oamenilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe