Asta da inventie ciudata. Toyota a patentat un sistem care recupereaza obiectele scapate intre scaunele masinii

Asta da inventie ciudata. Toyota a patentat un sistem care recupereaza obiectele scapate intre scaunele masinii
  • Toyota a inventat un sistem care recupereaza obiectele scapate intre scaune
  • Asiaticii au inregistrat un patent la oficiul din SUA
  • Este incert daca va intra sau nu in productia de serie
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a inventat un sistem cel putin ciudat. Potrivit patentului inregistrat cu putin timp in urma, acesta va recupera obiectele scapate intre scaunele masinii.

Toti soferii stiu ca este o adevarata tragedie sa scapi ceva intre scaun si cotiera centrala sau intre scaun si portiera. Desigur, recuperarea este de cele mai multe ori extrem de dificila, insa nu credeam ca cineva poate inventa un sistem care sa te scape de toata aceasta neplacere.

Patent Toyota

Ei bine, niponii de la Toyota se pare ca au luat o mica pauza de la dezvoltarea de tehnologii destinate masinilor electrice si s-au concentrat pe aceasta nevoie simpla care de cele multe ori ii da multe batai de cap oricarui sofer. Astfel, acestia tocmai au inregistrat un patent pentru un sistem care recupereaza obiectele scapate intre scaune.

Patent Toyota

Potrivit oficiului de inregistrare a patentelor din SUA, acest dispozitiv minune este de fapt o tava care colecteaza tot ce cade printre scaune. Soferul le poate recupera astfel mult mai usor, chiar si atunci cand masina este in miscare. Aceasta tavita va putea fi controlata de sofer sau de pasageri cu ajutorul unui actuator.

Patent Toyota

Partea buna este ca aceste patente nu vizeaza doar nu sistem care functioneaza manual, ci si unul mecanic, care scoate automat obiectele cazute sub scaun. Partea proasta este ca inregistrarea acestui sistem ca patent nu inseamna neaparat ca el va intra in productie.

Patent Toyota

Inginerii Toyota sunt foarte ocupati in ultima vreme avand in vedere ca aceasta noua inventie vine la scurt timp dupa ce tot ei au anuntat ca pregatesc o transmisie manuala care se comporta ca si una automata.

Patent Toyota

Aceasta foloseste o unitate electrica pentru a controla ambreiajul si schimbarea efectiva a treptelor. Pe scurt, atunci cand este pusa in functiune aceasta poate scoate automat masina din viteza, poate decupla ambreiajul atunci cand masina circula cu viteza de croaziera sau il poate impiedica pe sofer sa schimbe intr-o treapta inferioara sau superioara, daca turatiile sunt prea mici sau prea mari.

Patent Toyota

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Patent Toyota
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 11 August 2017