Centrul Tehnic Titu a obtinut certificarea ISO 14001

Centrul Tehnic Titu a obtinut certificarea ISO 14001
In perioada 3-14 septembrie la Centrul Tehnic Titu (CTT) s-a desfasurat un audit de certificare a Sistemului de Management de Mediu, in urma caruia s-a decis acordarea certificarii ISO 14001 pentru centrul de incercari al Renault in Romania. Acest rezultat a fost posibil datorita preocuparii constante fata de protectia mediului inconjurator si a investitiilor realizate in acest sens la Titu, investitii ce totalizeaza 3,5 milioane de euro in perioada 2008-2012.
Distribuie pe Facebook
Auditul a fost realizat de catre SGS Romania SA - o societate externa care a analizat in mod impartial toate aspectele privind implementarea sistemului de management de mediu in perimetrul CTT: gestionarea deseurilor si a produselor chimice, conservarea consumurilor de resurse, controlul emisiilor atmosferice si a apelor uzate evacuate etc.
In urma auditului realizat in centrul de incercari pe durata a 6 zile, echipa de audit a concluzionat ca implementarea sistemului de Management de Mediu raspunde cerintelor standardului ISO 14001: 2004 si a decis acordarea certificarii ISO 14001.
"Obtinerea certificatului ISO 14001 la doar doi ani de la inaugurarea centrului de incercari este o performanta remarcabila. Acest rezultat extraordinar se datoreaza intregului personal care a dat dovada de multa implicare si motivare privind protectia mediului", a declarat Anica Muntean, Directorul Centrului Tehnic Titu.
Certificarea ISO14001 ofera garantia, atatin cadrul Grupului Renault cat si in fata autoritatilor si a altor parti interesate, ca la CTT exista o politica solida de protectia mediului, orientata catre respectarea totala a cerintelor legale, a principiilor de protectia mediului, a practicilor Grupului, vizand totodata imbunatatirea continua a performantei de mediu.
Protectia mediului, o prioritate pentru RTR
Renault Technologie Roumanie, prin cel mai nou punct de lucru al sau, Centrul Tehnic Titu, a dezvoltat, inca de la demararea constructiei centrului in 2008, o politica de protejare a mediului inconjurator. De asemenea, din anul 2010, la Centrul Tehnic Titu s-a implementat un sistem de management de mediu ce se integreaza in politica de mediu a Grupului Renault si are ca scop controlul si monitorizarea impactului activitatilor centrului asupra mediului.
Pana in momentul de fata, RTR a investit aproximativ 3,5 milioane de euro pentru masurile de protectia mediului care au fost puse in aplicare la CTT.
Pe langa activitatile de mediu derulate in perimetrul CTT, RTR desfasoara actiuni "eco-sociale", cu scopul de a promova si dezvolta constiinta de mediu in randul membrilor comunitatii locale: educarea copiilor din doua scoli din Titu pe teme de mediu si punerea la dispozitia acestora de containere pentru separarea deseurilor (2009), amenajarea unor spatii de joaca si spatii verzi in gradinitele din satele Salcuta si Plopu (2010), incurajarea mobilitatii durabile prin oferirea a 30 biciclete comunitatii locale (2011); organizarea de concursuri si sesiuni de prezentari pe tema mediului in scolile si liceele din Titu; donarea a 18 containere de colectare selectiva a deseurilor si 8 prese pentru PET-uri institutiilor de invatamant din Titu (2012).
Centrul Tehnic Titu
Inaugurat pe 15 septembrie 2010, Centrul Tehnic Titu are ca misiune realizarea de teste pentru vehicule si organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale Grupului Renault. Centrul cuprinde bancuri de incercari, destinate vehiculelor intregi si componentelor, dar si zece tipuri de piste, cu o lungime de peste 30 de km, pentru a analiza comportamentul vehiculelor.
Renault Technologie Roumanie, centru de Inginerie Regionala al Renault
RTR este al doilea centru de inginerie al Renault si singurul centru de inginerie auto din Europa de Est. RTR are ca misiune principala dezvoltarea de proiecte vehicul si de mecanica fabricate in uzinele din regiunea Europa de Est si Mediterana, in special produsele din gama Entry.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 20 Septembrie 2012