Cercetare si dezvoltare Goodyear pentru anvelopele de curse destinate cursei de camioane de la Jarama

Cercetare si dezvoltare Goodyear pentru anvelopele de curse destinate cursei de camioane de la Jarama
Distribuie pe Facebook

Jochen Jahn, membru al echipei Castrol Team Hahn Racing si pilot al unui camion MAN, conduce in Campionatul European FIA de Curse Camion dupa a treia etapa, care a avut loc la Jarama in Spania pe 9 si 10 iunie. Acesta a castigat prima cursa de sambata, in timp ce cea de-a doua cursa a fost castigata de Antonio Albacete, membru al echipei Equipo Cepsa, conducand tot un camion MAN. Duminica, Jochen Hahn a castigat din nou prima cursa, iar pilotul Mika Makinen, membru al echipei Mad-Croc Racing Team, pilot tot al unui camion MAN, a castigat cea de-a doua cursa. Urmatoarea etapa va avea loc la Nogaro in Franta pe 23 si 24 iunie a.c.

Toti concurentii inscrisi in campionat folosesc anvelopa de curse Goodyear Truck Racing. Aceasta anvelopa a fost dezvoltata ca rezultat al testelor extinse desfasurate de Goodyear atat in laborator cat si pe circuit. Odata ce decizia de a semna un angajament ferm de sprijinire a Campionatului European FIA de Curse de Camioane a fost luata, testele extinse au fost derulate special in vederea validarii prototipurilor acestor anvelope. Printre acestea se numara si un test al petei de contact, un test de anduranta de tip UNECE-R54 precum si teste la viteze foarte mari si teste de calitate dezvoltate de Goodyear in laborator, la Centrul pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg. Teste mai amanuntite au fost derulate pe circuit si pe pista de teste a Goodyear, pentru a testa gradul de uzura si durabilitatea anvelopelor, precum si capacitatile la condus si manevrabilitatea acestora. In plus, anvelopa Goodyear Truck Racing a fost dezvoltata folosind Metoda Elementelor Finite (FEM) intr-o serie variata de conditii precum virarea cu incarcatura, gradul de umflare si unghiurile de curbura. Echipa de curse Goodyear are la dispozitie toate aceste informatii pentru a putea seta corect toate camioanele de curse.

Anvelopa Goodyear Truck Racing nu numai ca intalneste si respecta toate cerintele tehnice necesare pentru utilizarea ei specifica in conditii de curse, dar respecta si toate standardele de calitate in vigoare adoptate pentru produsele Goodyear si in conformitate cu prevederea legislativa europeana UNECE 54.

Goodyear Dunlop Iberia, una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din Spania si Portugalia, a luat parte activ la cursa din Jarama. Goodyear Dunlop Iberia, o subsidiara locala a Goodyear Tire & Rubber Company, este responsabila de activitatile de vanzare si post-vanzare din Spania si Portugalia si are birouri peste tot in cele doua tari. Goodyear are o retea de distributie solida si extinsa, ce acopera aceasta regiune in care sunt peste 365 de distribuitori autorizati TruckForce.
Despre Goodyear

Goodyear este una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Are aproximativ 72.000 de angajati si isi fabrica produsele in 53 de unitati de productie in 22 de tari peste tot in lume. Cele doua centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg se lupta sa dezvolte produse si servicii de ultima generatie care stabilesc noi standarde tehnologice si de performanta in industrie.

Gama de anvelope a Goodyear Dunlop Europa pentru vehicule comerciale, autobuze si remorci include peste 400 de anvelope diferite acoperind 55 de dimensiuni. Multi dintre producatorii de vehicule comerciale de top din lume aleg ca echipare originala anvelopele Goodyear, incluzand aici DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania si Volvo. Goodyear furnizeaza de asemenea anvelope pentru toti producatorii importanti de remorci. Cu sistemul Fleet First, care include reteaua de service TruckForce, asistenta rutiera ServiceLine 24h, sistemul de Mobilitate si de Internet FleetOnlineSolutions, dar si tehnologiile pentru Retratare de la Goodyear, Goodyear asigura cea mai larga gama de servicii dedicate service-ului din industrie.

Pentru mai multe informatii despre Goodyear si produsele sale, vizitati www.goodyear.com.
Distribuie pe Facebook
mai multe