Chinezii au facut autobuzul care merge peste traficul aglomerat: Firea, asa ceva ne trebuie in Bucuresti!

Chinezii au facut autobuzul care merge peste traficul aglomerat: Firea, asa ceva ne trebuie in Bucuresti!
  • Viteza maxima este de 115 km/h
  • Pot transporta pana la 600 de pasageri
  • Autobuzele sunt electrice si circula pe sine
Distribuie pe Facebook

Nu demult, chinezii prezentau un concept de mijloc de transport in comun, un fel de autobuzo-tramvai pe sine, capabil sa circule deasupra masinilor care zac in aglomeratie. Iata ca acum, oficialitatile din Qinhuangdao au anuntat ca tocmai au dat drumul la un asemenea autobuz pentru transportul de persoane.

Cum ar fi sa poti circula deasupra pamantului, asa cum mergi si cu metroul: nestingherit de trafic si fara sa astepti in aglomeratie. Pentru asta ai doua variante: ori faci un proiect extrem de scump de tren suspendat, asa cum se intampla prin New York sau Paris, ori vii cu ceva nou. Cum ar fi un autobuz, un troleibuz sau tramvai, ca inca nu este clar ce este, capabil sa mearga mai sus decat orice masina. De fapt, un autobuz care merge deasupra altor masini...

Transit Elevated Bus

Publicatia China Xinhua News a spus ca trenul numit TEB, adica Transit Elevated Bus, a fost finalizat si a facut primele teste in traficul din Qinhuangdao City. Testul a vrut sa verifice consumul de curent, pentru ca vorbim de un autobuz electric, dar si capabilitatile de franare. Oricum, acest mijloc de transport a fost testat cu pasageri si s-a descurcat foarte bine, semn ca urmeaza sa fie produs in serie mare.

Autobuzul ridicat are o lungime de 22 de metri si o latime de 7,7 metri, asadar poate sa treaca peste 3 benzi de circulatie. In total poate transporta 300 de persoane, dar este asteptat ca in viitor, versiunile mai mari sa aiba capacitatea de pana la 600 de pasageri. Cat despre viteza, aceasta va fi de 115 km/h viteza maxima, ceea ce nu este deloc rau, daca ne gandim ca masinile de sub pasageri vor circula cu pana la 50 de km/h. Sau, de cele mai multe ori, vor sta sa astepte in aglomeratie...

Transit Elevated Bus

Interesant este ca, pe langa China, tari precum Franta, Brazilia si India si-au aratat interesul pentru un asemenea autobuz. Dar de ce nu si Romania? De ce nu Bucurestiul? O capitala care este pe cale sa cumpere autobuze la mana a doua. Sau noi? Momenta, doamna primar general Gabriela Firea nu este convinsa de alegerea facuta. Insa poate ca nu ar strica vreo 30 de asemenea autobuze, care sa circule peste aglomeratie de pe marile bulevarde... Unde mai pui ca sunt electrice?

Transit Elevated Bus

Transit Elevated Bus

Transit Elevated Bus

Transit Elevated Bus

Transit Elevated Bus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Transit Elevated Bus
mai multe