Cu robinetul de apa langa schimbatorul de viteze: condens transformat in apa. Suna bine?

Cu robinetul de apa langa schimbatorul de viteze: condens transformat in apa. Suna bine?
  • Apa trece printr-un filtru
  • Ideea vine de la un sistem de reciclare a umezelii din aer
  • Nu pare o idee care va prinde
Distribuie pe Facebook

Orice sofer care conduce un automobil dotat cu instalatie de aer conditionat stie ca in urma procesului de racire a aerului cu ajutorul freonului din conducte se produce un condens care este ulterior eliminat sub forma unor picaturi de apa care se scurg sub motor. Cineva s-a gandit sa transforme apa asta in apa de baut...

Indiferent ca e vorba de un aer conditionat de acasa, unul de la birou sau unul de masina, principiul de functionare este acelasi. Si se elimina printr-o teava speciala apa care curge, fiind colectata in urma condensului care se pune pe radiatorul de racire din aeroterma. Nu de putine ori, in miez de vara, am fost stropiti de niste picaturi cazute de la aerul conditionat al unui vecin, nu?

Ei bine, cu masinile este aceeasi poveste. Cu siguranta ai vazut ca dupa ce stai cateva secunde pe loc, dupa ce pleci cu masina exista acolo o urma de scurgere. Din fericire nu este nici ulei de motor, nici de cutie si nici lichid de frana ci este apa de la instalatia de aer conditionat. Dar oare apa asta e buna de baut?

Cineva s-a gandit sa faca un sistem adaptat si conectat la scurgerea condensului din instalatie unei masini. Condensul este colectat intr-un rezervor pozitionat sub masina, din care este ulterior impins cu ajutorul unei mici pompe electrice prin conducte si printr-un filtru in habitaclu, la un robinet de langa schimbatorul de viteze. De aici, ca la chiuveta din casa, poti sa umpli paharul si sa bei, tu, impreuna cu toti pasagerii...

Cel care s-a gandit la aceasta idee, buna sau rea, spune ca este o solutie pentru tarile in plina dezvoltare unde este seceta. De acord, dar acolo, de unde sa aiba oamenii care mor de sete masini cu aer conditionat? In rest, apa aceea poate ca este destul de curata incat sa fie consumata, dar este o cantitate prea mica pentru a putea face o diferenta. Si oricum, cine are o masina cu AC, sigur are bani si de o sticla cu apa plata... Cum ti se pare ideea asta?

Distribuie pe Facebook
mai multe