Declaratia care naste un razboi total. Un oficial BMW sugereaza ca bavarezii sunt la ani lumina distanta de Audi

Declaratia care naste un razboi total. Un oficial BMW sugereaza ca bavarezii sunt la ani lumina distanta de Audi
  • Un oficial al companiei BMW a comentat sistemul Audi Traffic Jam Pilot
  • El a declarat ca marca bavareza a avut aceasta tehnologie acum cativa ani
  • Acesta a decis sa perfectioneze sistemul inainte de a-l lansa pe piata
Distribuie pe Facebook

Intr-un interviu acordat publicatiei Engadget, un oficial important al companiei BMW a declarat ca bavarezii sunt la ani lumina distanta de rivalii de la Audi.

La mijlocul acestei veri, odata cu introducerea celei de-a patra generatii a limuzinei A8, Audi a devenit prima companie auto care se poate lauda cu un model cu sistem de rulare autonoma de nivel trei in portofoliu.

In timp ce marile publicatii si cei mai multi dintre clienti s-au aratat extrem de nerabdatori in a testa tehnologia pusa la punct de mintile stralucite din Ingolstadt, rivalii de la BMW nu au vazut nimic interesant in aceasta.

"Acum cativa ani, am fost exact in aceeasi situatie ca Audi. Ar trebui sa introducem un sistem care functioneaza doar la viteze mici? Si am ajuns la concluzia ca beneficiile pentru client nu sunt chiar atat de mari".

Declaratia ii apartine persoanei care conduce grupul de proiecte autonome din cadrul BMW, Dr. Klaus Buettner, care a comentat eficienta tehnologiei Audi Traffic Jam Pilot pentru publicatia americana Engadget.

Mai mult de-atat, oficialul companiei bavareze a tinut sa reaminteasca faptul ca primele modele din Munchen echipate cu un sistem de rulare autonoma de nivel trei vor ajunge in showroom-uri abia in anul 2021.

Nu de alta, dar Dr. Klaus Buettner vrea ca automobilele BMW inzestrate cu aceasta tehnologie sa se poata conduce de unele singure la viteze de pana la 130 km/h - si nu doar 59 km/h, asa cum se intampla cu noul A8.

Totodata, persoana care conduce grupul de proiecte autonome din cadrul companiei bavareze a dat anul 2021 inclusiv ca termen de lansare pentru primele masini ale marcii cu sisteme de rulare autonoma de nivel 4 si 5.

Pentru a se incadra in termenul limita respectiv, inginerii BMW au construit doua prototipuri pe baza ultimei generatii a modelului Seria 7, care testeaza elementele necesare tehnologiilor anterior mentionate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 27 Octombrie 2017