Depaseste orice limita a imaginatiei. Tehnologia care le permite SUV-urilor sa se conduca singure in off-road

Depaseste orice limita a imaginatiei. Tehnologia care le permite SUV-urilor sa se conduca singure in off-road
  • Land Rover lucreaza la o tehnologie care le permite SUV-urilor sale sa se conduca singure si in off-road
  • Marca britanica pregateste inclusiv un sistem care citeste suprafata drumului si ajusteaza automat Terrain Response
  • O alta inovatie consta in comunicarea si impartirea de date prin wireless intre masinile care circula in off-road
Distribuie pe Facebook

Condusul autonom e la moda zilele acestea, tot mai multi producatori auto lansand modele capabile sa se descurce de unele singure in trafic.

Tesla si Autopilot sunt printre primele cuvinte care ne vin in minte atunci cand dezbatem condusul autonom. Dupa cum precizam si anterior, modelele producatorului auto din Silicon Valley stiu sa se descurce de unele singure in trafic. Cel putin atata timp cat marcajele drumului pe care se circula sunt bine definite si complet vizibile.

Ei bine, Land Rover lucreaza in prezent la o tehnologie superioara din acest punct de vedere, care va ajuta SUV-urile companiei sa continue chiar si dupa ce portiunea de asfalt s-a incheiat. In plus, un sistem auxiliar va "citi" cu cinci metri inainte tipul suprafetei de rulare si va ajusta automat setarile dotarii Terrain Response.

Inr-un final, britanicii au in plan si o inovatie care sa permita comunicarea si schimbul de informatii intre automobilele care se aventureaza in off-road. Acestea vor imparti prin intermediul conexiunii wireless diverse detalii care ar putea fi folosite ulterior pentru ajustarea acelorasi parametri ai optiunii Terrain Response.

Noile tehnologii pe care Land Rover le dezvolta in momentul de fata folosesc o camera stereo, respectiv numerosi senzori radar, lidar si cu ultrasunete. Data la care sistemele cu pricina vor ajunge pe SUV-urile de serie ale companiei britanice ramane inca un mister, insa putem spune de pe acum ca viitorul suna... interesant.

Mai ales daca punem la socoteala si inovatia anuntata la inceputul verii trecute, care le va permite posesorilor de Range Rover Sport (si nu numai) sa isi conduca masina in off-road - la viteze maxime care nu vor depasi, ce-i drept, 6.5 kilometri pe ora - prin intermediul unei aplicatii destinate telefonului mobil inteligent.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 12 Iulie 2016