ESP-ul, obligatoriu peste 2 ani la toate masinile

ESP-ul, obligatoriu peste 2 ani la toate masinile
Distribuie pe Facebook
Autoturismele noi si autovehiculele usoare construite dupa 31 octombrie 2014 trebuie sa fie dotate cu sistemul anti-derapare ESP (programul electronic de stabilitate), in prezent mai putin de jumatate dintre aceste autovehiculele fiind dotate cu un astfel de sistem, informeaza grupul german Bosch.
Conform sursei citate, reglementarea care impune echiparea obligatorie a autovehiculelor cu sistemul ESP face parte dintr-o strategie extinsa a Comisiei Europene de a spori siguranta traficului rutier. "ESP poate preveni pana la 80% din accidentele provocate de derapaje. Este cel mai important sistem de siguranta din dotarea unui autovehicul dupa centura de siguranta", a declarat Dr. Werner Struth, presedintele diviziei Sisteme de control al Sasiului din cadrul grupului Bosch.
In 2010, 41% din toate autoturismele si autovehiculele comerciale usoare, produse la nivel mondial, cu o greutate mai mica de sase tone erau echipate standard cu acest sistem de siguranta. Si aproximativ 63% din toate autoturismele si autovehiculele comerciale produse in Europa erau echipate cu sistemul ESP.
Reprezentantii grupului german cred ca anul viitor jumatate din autovehiculele noi la nivel mondial vor fi echipate standard cu sistemul ESP. Bosch este unul dintre furnizorii principali ai acestui sistem, din 1995 reusind sa furnizeze la nivel mondial peste 50 de milioane de unitati.

Succesul global inregistrat de sistemul ESP sustine obiectivul urmarit de initiativa ONU "Deceniul de actiune pentru siguranta rutiera 2011-2020", prin care se urmareste reducerea la jumatate a numarului de decese produse de accidentele rutiere pana in 2020. Conform sondajelor recente, in fiecare an, in jur de 1,3 milioane de persoane la nivel mondial isi pierd viata in astfel de accidente. "Includerea in dotarea standard a sistemului ESP(r) pentru toate modelele noi de autovehicule incurajeaza utilizarea sistemelor de asistenta pentru sofer bazate pe o interconectare inteligenta intre ESP si senzorii care monitorizeaza zona din jurul autovehiculului, precum senzorii radar sau camerele video", se mai arata in comunicat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 15 Martie 2012