Este primul airbag pentru trapa. "Inventia" la care nu s-a gandit nici Volvo, nici Mercedes

Este primul airbag pentru trapa. "Inventia" la care nu s-a gandit nici Volvo, nici Mercedes
  • Hyundai Mobis anunta airbag-ul pentru trapa panoramica
  • Nu exista informatii daca sistemul va intra in productie
  • Airbag-ul acopera trapa panoramica dupa 0.08 secunde
Distribuie pe Facebook

Poate ca Volvo si Mercedes sunt cotate cu cele mai importante contributii in domeniul sigurantei auto, insa niciuna dintre aceste doua companii nu s-a gandit vreodata la un airbag pentru trapa. Au facut insa sud-coreenii, prin Hyundai Mobis.

Viata la bordul unui autoturism este zilele acestea mai sigura ca oricand, in special datorita inovatiilor de la nivelul sistemelor active. Un astfel de argument il constituie franarea autonoma de urgenta, insa lista ar putea continua la nesfarsit, cu nenumarate exemple.

Intr-o lume in care computerele au preluat o buna parte din sarcinile soferului, Hyundai Mobis face un pas in fata si anuntul primul sistem de siguranta pasiva din ultima perioada de timp. Este vorba, mai precis, despre un airbag cortina, doar ca pentru... trapa panoramica.

Airbag pentru trapa

Cand vedem acest sistem de siguranta pasiva pe automobilele din lumea intreaga? Greu de spus, oficialii companiei sud-coreene preferand sa ocoleasca discutia respectiva si sa afirme in schimb ca dezvoltarea tehnologiei cu pricina le-a adus nu mai putin de 11 patente.

Totodata, Hyundai Mobis dezvaluie ca airbag-ul va fi montat in mecanismul trapei panoramice si se va declansa in cazul in care senzorii detecteaza o posibila rastunare. Suprafata vitrala de la nivelul plafonului va fi astfel acoperita instant, intr-un timp de doar 0.08 secunde.

Astfel, mai spun oficialii companiei sud-coreene, noul sistem de siguranta pasiva previne iesirea pasagerilor prin trapa. Acesta reduce, de asemenea, riscurile de accidentare care ar putea surveni la contactul dintre persoanele aflate la bordul autoturismului si sticla.

Airbag pentru trapa

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 8 Ianuarie 2018