Fiat are planuri mari cu Google, probabil pe partea de vehicule autonome

Fiat are planuri mari cu Google, probabil pe partea de vehicule autonome
  • Marchionne a spus ca discutiile sunt confidentiale
  • Poate fi vorba de o masina autonoma
  • Nici posibilitatea unor sistem de operare Google nu iese din discutie
Distribuie pe Facebook

Conform presei americane, grupul Fiat-Chrysler este in pline discutii cu oficialii Google in vederea stabilirii unui parteneriat. Chiar daca nu se cunosc date oficiale cu privire la planurile de viitor ale celor doua companii, putem doar sa anticipam ce va urma.

Wall Street Journal, o publicatie de business din Statele Unite, spune ca Google negociaza de zor cu Fiat un parteneriat tehnic. Chiar daca conducerea celor doua companii refuza sa ofere date concrete, seful grupului Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, a spus ca e vorba de discutii incipiente care sunt momentan confidentiale.

Opinia publica, nemultumita de abordarea tacita, a speculat ca Google vrea sa faca impreuna cu Fiat un automobil autonom de serie. Problema este ca cei de la Chrysler-Fiat nu au momentan niciun fel de experienta in domeniul masinilor electrice sau hibride, pentru ca nu vand asemenea vehicule nici in Europa, nici in America. Si cum masinile autonome se doresc a fi electrice, nu este clar cu cea know-how si experienta ar veni in acest sens grupul auto.

Cu siguranta, nu vorbim de un parteneriat care sa aiba legatura cu furnizarea de internet. Insa, pe langa posibilitatea de a dezvolta impreuna automobile electrice, exista si varianta realizarii unui nou sistem multimedia pentru masinile din grup, care sa se bucure de un nou sistem de operare si conectivitate sporita. Nu trebuie sa ne mire daca, in viitorul apropiat, masini Chrysler, Fiat, Dodge sau Alfa Romeo vor avea noi sisteme multimedia la bord dezvoltate de Google.

Oricum, pana cand lucrurile se vor clarifica si vor putea face o conferinta de presa pe aceasta tema, cei de la Google si Fiat raman secretosi. Tot ce ne-am dori este sa faca ceva inovativ, care sa scoata masinile italienesti din impasul profund in care se afla. Si sa reuseasca sa vina cu ceva nou pentru a-i face pe oameni sa le cumpere din nou.

Distribuie pe Facebook
mai multe