Garmin face Head-Up Display-ul accesibil oricarui sofer

Garmin face Head-Up Display-ul accesibil oricarui sofer
  • Aparatul necesita montarea unei folii speciale pe parbriz
  • Garmin este lider de piata in domeniul navigatiilor auto
  • Sistemul merge doar cu harti originale Garmin, instalate pe SmartPhone
Distribuie pe Facebook

Garmin revolutioneaza atat navigatia cat si sistemul HUD (Head-Up Display) pentru masina. Cu noul gadget Garmin HUD, soferul isi poate conecta telefonul de tip smartphone pentru a vedea informatiile despre traseu proiectate direct pe parbriz.

Adio GPS-ului clasic! In viitor, rutele si indicatiile sistemului de navigatie vor fi afisate chiar pe parbrizul masinii tale. Cel putin asta intentioneaza o firma specializata in sisteme de navigatie prin satelit, care a realizat un astfel de gadget ce se foloseste de smartphone-ul clientului pentru a proiecta directiile de navigatie pe parbriz.

HUD-ul (Head-up display) portabil a fost realizat de firma Garmin si duce clasicul aparat GPS la un nou nivel. Potrivit BBC, dispozitivul se foloseste de smartphoneul soferului si afiseaza informatii privind distantele, viteza de deplasare a autoturismului si limita de viteza pe sectorul de drum respectiv. Ele sunt proiectate chiar pe o pelicula de plastic lipita pe parbrizul masinii.

Ofera indicatii vocale

In plus, in functie de cat de tare bate lumina in interior, gadgetul isi ajusteaza singur nivelul de luminozitate pentru ca soferul sa citeasca mai usor datele oferite.

Indicatiile vocale sunt de asemenea oferite prin doua modalitati: difuzorul telefonului sau sistemul audio al masinii, la care HUD-ul se conecteaza prin Bluetooth.

Cat va costa sistemul si cu smartphone este compatibil?

Astfel de sisteme de navigatie vor deveni foarte populare in viitorul apropiat, sunt de parere specialistii. HUD-urile care proiecteaza informatia pe ecran ii ajuta pe soferi mult, intrucat acestia nu mai sunt distrasi de alte instrumente pentru harti sau alte informatii, este de parere analistul Tim Edwards.

"Producatorii de automobile au inceput sa faca asta ei insisi, insa provocarea lor a fost mereu legata de dezvoltarea ciclurilor de viata. Smartphone-ul tau se schimba zilnic, insa exista o limita in ceea ce priveste cat de repede poate fi actualizata o masina", explica Edwards.

Dispozitivul Garmin va costa in jur de 130 de dolari si se va lansa la sfarsitul acestei veri. Pentru hartile regionale, clientii vor trebui sa scoata din buzunar alti 30 de dolari pe bucata.

Aplicatia care merge cu acest sistem de navigatie este disponibila pentru telefoanele cu Android, Windows Phone 8 si iOS.

Distribuie pe Facebook
mai multe