Google vrea sa aduca Android in masina. Esti de acord?

Google vrea sa aduca Android in masina. Esti de acord?
  • Google vrea sa aduca in masini sistemul de operare Android
  • Gigantul a anuntat un parteneriat cu mai multe companii
  • Lista celor interesati de acest subiect include Audi si Nvidia
Distribuie pe Facebook

Masinile sunt gata sa treaca pe Android! Google tocmai a anuntat un parteneriat cu mai multi constructori auto pentru a cupla toate telefoanele si tabletele care folosesc celebrul sistem de operare la masini, oferind astfel servicii optimizate soferilor.

Google vrea sa puna punct suprematiei Apple din segmentul auto si se pregateste sa ii lase pe posesorii de Android sa isi cupleze dispozitivele mobile la propriile masini. In acest sens, americanii au facut echipa cu Audi, Honda, Hyundai, GM (Opel si Chevrolet) si Nvidia pentru a crea o alianta pe care au denumit-o Open Automotive Alliance (OAA).

Potrivit revistei Auto Express, care il citeaza pe directorul Diviziei Android Engineering, Patrick Brady, acesta alianta va face posibila conectarea tuturor smartphone-urilor si tabletelor cu Android la masinile utilizatorilor pentru ca acestia din urma sa beneficieze de servicii optimizate preferintelor proprii, adica ceea ce cunosc deja si apreciaza.

"Nu ar fi grozav daca ti-ai putea lua aplicatiile si muzica favorita cu tine si le-ai folosi in siguranta de la comenzile aflate deja in masina si display-ul din panoul de bord? Alaturi de partenerii nostri din OAA, lucram pentru a face posibile noi forme de integrare cu dispozitivele Android, precum si sa adaptam sistemul Android pentru masina, facand, astfel, condusul mai sigur, mai usor si mai placut pentru toata lumea", a declarat oficialul intr-o postare pe blogul Android.

Sistemul ar urma sa fie similar celui Apple, "iOS in the Car", permitand dispozitivelor cu Android sa se cupleze cu masina si astfel soferul sa beneficieze, prin comenzi vocale sau cu ajutorul butoanelor, de muzica, navigatie prin satelit, trimiterea sau primirea de mesaje text, efectuarea sau primirea de apeluri telefonice etc. Totusi, noteaza Auto Express, Google va avea de parcurs un drum foarte lung pentru a prinde din urma Apple, intrucat sistemul lor a primit girul de la aproape 20 de producatori auto, inclusiv nume mari ca BMW, Toyota, Ford sau Volvo.

Primele masini cu integrare Android ar putea sa apara pana la sfarsitul acestui an.

Distribuie pe Facebook
mai multe