Hyundai porneste masina de la distanta prin comenzi vocale adresate... ceasului

Hyundai porneste masina de la distanta prin comenzi vocale adresate... ceasului
  • Aplicatia controleaza mai multe functii ale masinii
  • Sistemul e compatibil cu masinile care se vor lansa anul acesta
  • Hyundai va incepe sa vanda masini echipate cu Blue Link
Distribuie pe Facebook

Ceasurile de tip Smart sunt din ce in ce mai cautate. Asa ca nu trebuie sa ne mire daca si producatorii auto se adapteaza si scot produse speciale pentru ele. Cum ar fi o aplicatie cu ajutorul careia sa-ti pornesti masina de la distanta. Cum a facut Hyundai.

In cadrul salonului de electronice CES 2015 (Consumer Electronics Show), locul in care sunt lansate pe piata ultimele noutati in domeniul tehnologiei, coreenii de la Hyundai vor veni cu o aplicatie destinata soferilor. Aceasta se numeste Blue Link si este special gandita pentru ceasurile inteligente numite Smartwatches. Cu ajutorul aplicatiei, soferul isi poate porni autoturismul de la distanta, dar si sa realizeze o serie lunga de actiuni cu ajutorul vocii si a ecranului tactil al ceasului de la distanta.

Aplicatia celor de la Hyundai se mandreste ca ar avea un sistem destept de recunoastere a vocii. Posesorul masinii care va avea si un astfel de ceas inteligent, isi va instala aplicatia pe el si va putea porni masina din casa, va putea debloca si bloca portierele, dar isi va putea si gasi mai usor masina intr-o parcare aglomerata. Sistemul Blue Link va fi disponibil pe noua generatie de Elantra GT 2016 si pe viitorul Veloster, pe piata din Statele Unite, urmand ca in final sa ajunga si in Europa.

Ceasuri Smart HyundaiCeasuri Smart HyundaiCeasuri Smart HyundaiCeasuri Smart Hyundai

"Noua aplicatie extinde explorarea marcii Hyundai in domeniul tehnologiei la purtator cu ajutorul sistemului Blue Link. Conectandu-te la masina prin intermediul unui ceas si cu ajutorul recunoasterii vocale tehnologia vazuta initial doar in filmele SF va deveni accesibila tuturor" a declarat Barry Ratzlaff, directorul general al Hyundai Motor America.

Aplicatia Hyundai Blue Link va fi una extrem de facila, permitandu-i oricarui sofer sa aleaga dintr-un meniu extrem de banal actiunea dorita. Ea va putea fi activata cu ajutorul comenzilor vocale. Printre acestea se numara si aprinderea farurilor, actionarea claxonului si a luminilor de avarie, apelarea serviciului de urgenta si multe alte caracteristici menite sa-i faca soferului viata mai usoara si mai interactiva. Asadar, daca nu o sa vi se para ciudat sa vorbiti cu propriul ceas inainte sa va urcati in masina, poate parea o idee cu adevarat buna.

Ceasuri Smart Hyundai

Ceasuri Smart Hyundai

Ceasuri Smart Hyundai

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Ceasuri Smart Hyundai
mai multe