Inca o palma data germanilor. Noul interior de la Peugeot te va lasa cu gura cascata!

Inca o palma data germanilor. Noul interior de la Peugeot te va lasa cu gura cascata!
  • Peugeot prezinta cea de-a doua generatie a celebrului i-Cockpit
  • Interiorul francezilor propune un ecran normal de 12.3 inch si unul tactil de 8 inch
  • Numarul butoanelor fizice a fost redus la minimum
Distribuie pe Facebook

In timp ce majoritatea companiilor auto germane - iar acum ne referim in special la Volkswagen si Opel, prefera sa adopte un design interior traditional, producatorii auto francezi par sa caute inspiratie in viitor pentru creionarea plansei de bord a noilor lor modele.

Anuntata cu surle si trambite la sfarsitul anului trecut, cea de-a patra generatie a lui Renault Megane a surprins intreaga planeta cu al sau interior de ultima ora, care adopta la nivelul consolei centrale un ecran tactil de tip tableta.

Compacta franceza nu este insa singurul exemplu al faptului ca producatorii auto din Hexagon caute diverse solutii pentru (re)improspatarea plansei de bord. Cea mai recenta dovada in acest sens vine de la compania Peugeot, care a publicat in cursul diminetii de astazi primele fotografii si informatii oficiale cu privire la noua reiteratie a celebrului i-Cockpit.

Dupa cum putem observa si in imaginile anterior mentionate, meniul cu pricina cuprinde doua ecrane diferite: unul cu o diagonala de 12.3 inch ascuns in spatele volanului in doua spite, iar celalalt de opt inch, pozitionat la nivelul consolei centrale.

Peugeot i-Cockpit

Peugeot i-CockpitPeugeot i-Cockpit

Ambele monitoare pot fi folosite pentru afisarea, de exemplu, a informatiilor oferite de sistemul de navigatie 3D, insa doar cel din urma se poate lauda inclusiv cu operare tactila si suport pentru tehnologiile Android Auto, Apple CarPlay, respectiv MirrorLink. In ceea ce priveste butoanele traditionale, ei bine... numarul acestora a fost redus la minimum.

Una peste alta, cea de-a doua generatie a celebrului Peugeot i-Cockpit se anunta un loc in care iti doresti sa fii, interiorul in cauza imbinand aproape perfect design-ul si functionalitatea. Ramane acum de vazut si cand va ajunge in showroom-uri.

Daca este sa tinem cont de ultimele zvonuri din industria auto, lucrul acesta se va intampla chiar inainte de sfarsitul anului in curs, odata cu premiera mondiala a noului 3008 - despre care presa de specialitate afirma ca va debuta in fata publicului larg cu ocazia Salonului desfasurat la Paris in perioada 1 - 16 octombrie 2016.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Peugeot i-Cockpit
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 20 Aprilie 2016