Noua Mazda6 beneficiaza de tehnologiile de siguranta 'i-ACTIVSENSE'

Noua Mazda6 beneficiaza de tehnologiile de siguranta 'i-ACTIVSENSE'
Mazda Motor Corporation va prezenta tehnologiile "i-ACTIVSENSE" odata cu noua Mazda6, care va fi in centrul atentiei la editia de anul acesta a Salonului Auto de la Paris, urmand sa fie pusa in vanzare la inceputul anului viitor.
Distribuie pe Facebook
"i-ACTIVSENSE" reprezinta o serie de tehnologii avansate de siguranta, proiectate de Mazda pentru a asista soferul in recunoasterea pericolelor, evitarea coliziunilor si reducerea severitatii accidentelor care nu pot fi evitate. Noua Mazda6 va fi echipata cu toata gama de tehnologii "i-ACTIVSENSE", care asigura performante excelente de siguranta in conditii variate de condus.

La Mazda, cercetarea si studiile tehnologiei de siguranta au la baza filosofia companiei in materie de siguranta, Mazda Proactive Safety, care isi propune sa minimizeze riscul unui acident maximizand situatiile in care soferul poate opera vehiculul.

"i-ACTIVSENSE" de la Mazda se refera la un grup de tehnologii avansate de siguranta, dezvoltate in concordanta cu Mazda Proactive Safety, care foloseste dispozitive de detectie, cum sunt radarele si camerele video. Acestea includ tehnologii de siguranta activa care ajuta soferul sa prevada potentiale pericole, si tehnologii de siguranta pre-impact, care faciliteaza evitarea coliziunilor sau reduc severitatea acestora atunci cand nu pot fi evitate.

Obiectivul Mazda Proactive Safety este de a obtine o experienta de condus lipsita de accidente. In urmarirea acestui tel Mazda va continua sa extinda eforturile de cercetare ale tehnologiilor de siguranta pentru a oferi clientilor placerea de a conduce si performante de mediu si de siguranta de exceptie.

Tehnologii i-ACTIVSENSE:

Asistenta condusului:

  • Mazda Radar Cruise Control (MRCC): Evalueaza viteza relativa si distanta pana la masina din fata mentinand un interval sigur pana la aceasta, eliberand astfel soferul de o parte din stresul condusului pe autostrada.

Asistenta pentru recunoasterea pericolelor:
  • Forward Obstruction Warning (FOW): Detecteaza vehiculele din fata si atentioneaza soferul asupra unui potential risc de coliziune cu suficient timp inainte, astfel incat acesta sa poata frana sau sa ia masuri de evitare.
  • Lane Departure Warning System (LDWS): Detecteaza marcajele benzilor de mers de pe carosabil si avertizeaza soferul in cazul depasirii neintentionate a acestora.
  • Rear Vehicle Monitoring (RVM): Detecteaza masinile aflate in laterale in unghiul mort, sau care se apropie din spate si atentioneaza soferul asupra riscurilor potentiale.
  • High-Beam Control System (HBC): Identifica traficul si vehiculele din sens opus si schimba automat intre faza lunga si lumina de intalnire, imbunatatind vizibilitatea pe timp de noapte si facilitand evitarea pericolului.
  • Adaptive Front-lighting System (AFS): Sprijina condusul sigur pe timpul noptii prin rotirea farurilor proportional cu directia rotilor motrice si cu viteza masinii, pentru a maximiza nivelul de iluminare si de vizibilitate in viraje si intersectii.

Asistenta pentru evitarea coliziunii / reducerea daunelor:

  • Smart Brake Support (SBS): Ajuta la reducerea severitatii unei coliziuni prin actionarea automata a franelor atunci cand se detecteaza riscul unui impact frontal atunci cand masina este condusa la viteze de 15 km/h sau mai mult.
  • Smart City Brake Support (SCBS): Opreste automat masina sau reduce viteza cand exista riscul unei coliziuni cu vehiculul din fata in timpul deplasarii cu viteze intre 4 si 30 km/h. Acesta asista soferul in evitarea sau reducerea severitatii unui accident.
  • Distance Recognition Support System (DRSS): Detecteaza distanta pana la vehiculul din fata, analizand viteza
    si indica timpul ramas pana cand masina va prinde din urma respectivul vehicul.
Distribuie pe Facebook
mai multe