Noul Mercedes CLS ne arata farurile sale MULTIBEAM LED

Noul Mercedes CLS ne arata farurile sale MULTIBEAM LED
  • Mercedes a publicat primele imagini ale noului CLS
  • Modelul german se lauda cu faruri MULTIBEAM LED
  • Aspectul exterior va suferi si el cateva modificari
Distribuie pe Facebook

Versiunea imbunatatita a actualului Mercedes CLS promite o sumedenie de noutati tehnologice, in prim planul acestui departament urmand a se regasi o pereche de faruri MULTIBEAM LED, capabile sa reactioneze la situatiile din trafic mai corect ca oricand.

Introdusa pe piata in urma cu aproximativ patru ani, cea de-a doua generatie a modelului Mercedes CLS se pregateste de primul facelift din cariera sa. Versiunea imbunatatita a coupe-ului cu patru usi din Stuttgart este asteptata sa ofere o sumedenie de noutati vizuale, primele fotografii ce surprind exteriorul automobilului german dezvaluindu-ne o parte frontala agresiv stilizata, ce preia numeroase detalii de la compactul CLA - iar aici ne referim in special la design-ul grilei radiatorului, respectiv aspectul partii inferioare a spoilerului.

Mercedes CLS - Poze Teaser

Mercedes CLS - Poze TeaserMercedes CLS - Poze Teaser

Tot la nivelul partii frontale intalnim, de asemenea, si o pereche de faruri restilizate, a caror atractie principala este reprezentata de noua tehnologie MULTIBEAM LED. Astfel, spre deosebire de actualul Mercedes CLS, versiunea imbunatatita a coupe-ului cu patru usi din Stuttgart se va putea lauda cu 24 de LED-uri ajustabile in mod individual si independent unul fata de celalalt. La baza sistemului de iluminare se afla nu mai putin de patru unitati de control, plus o camera pozitionata la nivelul parbrizului, care lucreaza impreuna pentru a calcula, de 100 de ori pe secunda, intensitatea ideala a luminii.

Multumita acestei inovatii - care include si ajustarea pozitiei blocurile optice pe baza datelor sistemului de navigatie, farurile vor fi acum capabile sa "reactioneze" mai rapid ca oricand, un alt avantaj considerabil al tehnologiei MULTIBEAM LED constand in cresterea capacitatii de iluminare la nivelul fazei lungi cu aproximativ 20 de procente, pana la un total de 485 de metri. Asadar, poate ca germanii de la Mercedes nu sunt inca pregatiti sa ofere clientilor sai un set de blocuri optice dotate cu laser, insa nici LED-urile nu au ajuns in punctul maxim de dezvoltare dupa cum ne arata noul CLS.

Desi nu este nimic oficial la acest moment, versiunea imbunatatita a coupe-ului cu patru usi din Stuttgart va ajunge in showroom-urile producatorului german de automobile inainte de sfarsitul acestui an.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes CLS - Poze Teaser
mai multe