Nu degeaba costa atatia bani. Noile masini de la Mercedes iti vor spune care strazi sunt sigure si care nu

Nu degeaba costa atatia bani. Noile masini de la Mercedes iti vor spune care strazi sunt sigure si care nu
  • Mercedes lucreaza la o aplicatie inteligenta pentru viitoarele modele
  • Aceasta ii va spune cat de sigura este zona in care vrea sa parcheze
  • Locurile vor fi marcate in trei culori diferite: verde, galben si rosu
Distribuie pe Facebook

Germanii de la Mercedes lucreaza in prezent la o aplicatie care le va putea spune in viitor soferilor cat de sigure sunt zonele unde planuiesc sa isi parcheze masinile. Mai multe informatii, in cele ce urmeaza.

Progresul tehnologic pe care industria auto il va inregistra in viitor ar putea transforma modelele zilei de maine in simple gadget-uri pe roti. O adevarata tragedie pentru unii dintre soferi, doar un lucru normal si binevenit pentru altii.

Ca intotdeauna, adevarul este undeva la mijloc, iar in cazul de fata s-ar putea materializa printr-o sacrificare a placerii de conduce pentru cresterea nivelului de siguranta oferit atat pasagerilor, cat si pietonilor. Nu doar direct, ci si indirect.

Revenind la subiectul principal al acestui material, germanii de la Mercedes au declarat pentru publicatia Drive.com.au ca lucreaza la o aplicatie capabila sa ii spuna soferului cat de sigura este zona unde planuieste sa isi parcheze masina.

"Putem selecta un loc de parcare si analiza cat de multe infractiuni au avut loc in acea zona pe parcursul ultimelor saptamani.", a precizat pentru sursa citata Markus Ehmann, software developer in cadrul producatorului auto din Stuttgart.

Folosind statisticile puse la dispozitie de politie locala, aplicatia va marca parcarile in diferite culori." Verdele indica faptul ca zona este foarte sigura, asa ca iti sugeram sa parchezi acolo.", a tinut sa exemplifice oficialul germanilor de la Mercedes.

"Galben inseamna ca este inca ok, insa ia in calcul sa parchezi pe un loc marcat cu verde, iar rosu inseamna <<nu vrei sa mergi acolo>>", a continuat Markus Ehmann in cadrul interviului acordat de curand publicatiei australiene Drive.com.au.

Potrivit informatiilor disponibile la momentul actual, aplicatia respectiva ar putea fi lansata odata cu urmatoarea generatie de modele a producatorului auto din Stuttgart, mai intai in Statele Unite ale Americii si abia apoi pe alte piete globale.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 26 Septembrie 2018