Opel echipeaza noul Astra OPC cu sistem de telemetrie

Opel echipeaza noul Astra OPC cu sistem de telemetrie
Opel impartaseste pasiunea pentru tehnologie cu clientii sai, fiind primul producator de autovehicule care le ofera acces la date preselectate via magistrala CAN (Controller Area Network) si le pune la dispozitie direct pe iPhone, unde pot fi afisate si analizate ulterior. Magistrala CAN este sistemul central care uneste si conecteaza toate unitatile de comanda electronice ale autovehiculului.
Distribuie pe Facebook
Acum, utilizatorii de smartphone-uri Apple pot descarca noua aplicatie OPC PowerApp din AppStore la pretul de numai 0,79 euro, aceasta permitandu-le sa acceseze datele via magistrala CAN. Aplicatia inovatoare este lansata in premiera mondiala in cadrul modelului Astra OPC cu o putere de 206 kW/280 cp - varful de lance sportiv al gamei de autovehicule compacte Opel.
Magistrala CAN uneste semnalele primite din diferite zone ale autovehiculului. Pana acum, doar atelierele auto foarte specializate puteau accesa aceste informatii, cu ajutorul programelor specializate. Insa acum, Opel ofera pasionatilor de autovehicule sansa de a primi date selectate referitoare la performanta prin intermediul aplicatiei OPC PowerApp. Aceasta deschide o lume complet noua pasionatilor de autovehicule care isi doresc tehnologie de ultima ora.

Distractia oferita de aplicatia OPC PowerApp nu se termina dupa ce opriti motorul. Aveti la dispozitie pana la saizeci de tipuri de date, inclusiv presiunea de supraalimentare a motorului, pozitia clapetei de acceleratie, acceleratia laterala si cuplul motorului, care sunt disponibile in timp real pe iPhone, iar acestea pot fi memorate si comparate apoi cu datele prietenilor. Cronometrul pentru timpul pe tur conectat la GPS este apreciat de pasionatii curselor auto, spre exemplu cei care utilizeaza circuitul legendar de la Nurburgring si vor sa-si analizeze si sa-si imbunatateasca performantele pe sectiunea Nordschleife.

Astfel, pot fi analizate punctele de franare si vitezele pe diferite sectiuni. In plus, puteti masura fortele de gravitatie in interiorul unor anumite viraje.

Opel echipeaza noul Astra OPC cu sistem de telemetrie Opel echipeaza noul Astra OPC cu sistem de telemetrie

Pentru a valorifica la maxim multitudinea de functii oferite de OPC PowerApp, clientii pot comanda o cutie neagra sau un dispozitiv de comanda pentru smartphone, acestea putand fi instalate in spatele panourilor interioare. Aceste echipamente pot fi instalate din fabrica sau ulterior, la cerere, la reprezentantele auto Opel. Modulul este conectat direct la magistrala CAN a autovehiculului si transmite datele catre iPhone la o frecventa de 30 Hertz, echivalentul timpului real. Poate fi instalat si un suport FlexDock pentru iPhone, disponibil optional, pentru a oferi acces si vizibilitate si mai bune la datele PowerApp. Astfel, telefonul mobil devine un instrument suplimentar in habitaclu, inregistrand toate datele.
Pentru utilizator sunt disponibile sapte moduri diferite pentru afisaj cu logo-ul si culorile OPC, inclusiv un instrument analog, un instrument de masurare a fortei gravitationale, un afisaj digital si indicatorul de supra/sub-virare, o histograma, un grafic liniar si o harta. OPC PowerApp este compatibila cu modelele iPhone (incepand cu generatia a treia), iPad 2 si iPod Touch si va fi disponibila si pentru sisteme android incepand cu anul 2013.

Noul Opel Astra OPC (Opel Performance Center) este modelul cel mai puternic din oferta Opel de autovehicule compacte. Acesta a avut premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva si va fi lansat pe piata in vara acestui an. Modelul Astra OPC are un motor pe benzina de 2 litri, cu turbocompresor si sistem de injectie directa, ce dezvolta o putere de 206 kW/280 cp si genereaza un cuplu maxim de 400 Nm. Acest centru de putere asigura modelului Astra OPC o viteza maxima de 250 km/h. Niciun autovehicul Astra de pana acum nu a fost atat de rapid. Sasiul de inalta performanta, cu amortizoare adaptive si suspensia HiPerStruts (High Performance Struts) va ofera o experienta de conducere dinamica, in timp ce franele Brembo fac fata chiar si in conditii extreme.

Opel echipeaza noul Astra OPC cu sistem de telemetrie

Distribuie pe Facebook
mai multe