Peste 684 de kilometri cu un singur litru de carburant? Da, se poate!

Peste 684 de kilometri cu un singur litru de carburant? Da, se poate!
  • TIM 07 a fost dezvoltat de o echipa de studenti din Toulouse
  • Vehicului cantareste doar 66 de kilograme
  • Este construit din materiale compozite
Distribuie pe Facebook

Noul record mondial de consum le apartine unor studenti din Toulouse, care au participat la o competitie prestigioasa cu un prototip care cantarea doar 66 de kilograme si avea un singur loc.

European Shell Eco Marathon este o competitie care se desfasoara anual la Londra si care promoveaza folosirea energiei "curate", metode de a reduce poluarea, consumul de carburant si emisiile daunatoare mediului inconjurator.

Anul acesta a marcat doborarea unui record mondial de consum, iar isprava le apartine unui grup de studenti de la Universitatea Paul-Sabatier din Toulouse, Franta. In ultimii doi ani, acestia au dezvoltat prototipul TIM 07, un vehicul construit din materiale compozite care cantareste doar 66 de kilograme si are un singur loc.

TIM 07

Acesta este propulsat de o unitate hibrid de 0.27 litri, alimentata cu etanol. Daca pana aici nu ti-am captat atentia, atunci cu siguranta o vor face randurile urmatoare. TIM 07 a concurat in cadrul probei Urban Concept, dedicat vehiculelor cu motoare cu combustie interna, si a reusit sa parcurga 684,7 kilometru cu un singur litru de carburant.

Daca faci un calcul scurt, rezulta un consum de 0.15 litri la 100 de kilometri. Mai mult decat atat, micutul vehicul a parcurs cu 22 de kilometri mai mult decat cel care detinea recordul precedent.

Performanta absoluta la toate categoriile sta in picioare din 2012 si asteapta inca sa fie intrecuta. Atunci, echipa Polytech'Nantes a reusit sa parcurga nu mai putin de 10.017 kilometri cu echivalentul unui litru de benzina, cu un vehicul echipat cu o baterie NiMH. Locul ales a fost circuitul Nogaro din Hexagon.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 15 Iunie 2017