Sa fie acesta sfarsitul motoarelor diesel? Uite cum reinventeaza cei de la Nissan motorul pe benzina

Sa fie acesta sfarsitul motoarelor diesel? Uite cum reinventeaza cei de la Nissan motorul pe benzina
  • Nissan a lansat primul motor turbo, de serie, pe benzina cu raport variabil al compresiei
  • Inovatie este botezata VC-T iar raportul de compresie al amestecului carburant-aer se poate situa intre 8:1 si 14:1
  • Acest motor va debuta pe modelele Infiniti, iar ulterior va fi lansat si in gama Nissan si Renault
Distribuie pe Facebook

Inginerii constructorului japonez de automobile Nissan au reusit sa dezvolte, in premiera prezenta pe un motor de serie, o tehnologie care ofera un raport de compresie variabil pe un propulsor turbo pe benzina.

Intr-o vreme in care din ce in ce mai multi constructori de automobile apeleaza la downsizeing iar motoarele mari dispar din peisaj, niponii arata ca nu pierd deloc timpul si, la randul lor, investesc multe resurse in acest sector.

Miile de ore de munca au dat roade acum cand cei de la Nissan au reusit sa lanseze in premiera mondiala, singurul motor turbo pe benzina cu raport variabil al compresiei.

Propulsorul turbo pe benzina VC-T

Multumita acestei noi tehnologii, raportul de compresie al amestecului carburant-aer in cilindrii propulsorului botezat VC-T (Variable Compression-Turbocharged) se poate situa intre 8:1 si 14:1.

Oficialii niponi au declarat ca "Ingenuitatea motorului VC-T sta in abilitatea sa de a se autotransforma si de a creste sau cobori lungimea cursei pistoanelor in cilindri. Computerul sofisticat care controleaza acest motor aplica in fiecare moment raportul optim, in functie de situatie."

Propulsorul turbo pe benzina VC-T

Printre avantajele unui astfel de propulsor se numara scaderea consumului de carburant si a emisiilor, reducerea zgomotelor si a vibratiilor, iar in plus, noul motor este mai usor si mai compact decat agregatele comparabile.

Pentru inceput, noul motor VC-T va fi disponibil cu cilindreea de 2.0 litri in gama Infiniti, iar ulterior va fi lansat si in gama Nissan, intr-un final ajungand si la francezii de la Renault.

Acest propulsor va debuta oficial la Salonul Auto de la Paris, care va avea loc la sfarsitul lunii septembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 16 August 2016