Sistemul care a redus coliziunile din spate cu peste 40 de procente

Sistemul care a redus coliziunile din spate cu peste 40 de procente
  • Sistemul de avertizare la coliziunea frontala reduce coliziunile din spate cu pana la 30 de procente
  • Rezultatele sunt si mai impresionante atunci cand este prezenta functia de franare autonoma in caz de urgenta
  • Concluziile au la baza un studiu realizat de Institutul de Asigurare a Sigurantei pe Autostrazi din SUA
Distribuie pe Facebook

Sistemul de avertizare la coliziunea frontala a redus coliziunile din spate cu peste 40 de procente, dezvaluie un studiu realizat de Institutul de Asigurare a Sigurantei pe Autostrazi (IIHS) din Statele Unite.

Chiar daca automobilele din ziua de astazi sunt inca departe de conceptul de conducere autonoma, modelele de ultima generatie dispun de numeroase pachete de asistenta care usureaza viata si, in acelasi timp, cresc siguranta la volan.

Unul dintre exemplele concrete in acest sens vine sub forma sistemului de avertizare la coliziunea frontala care, impreuna cu functia de franare autonoma in caz de urgenta, a reusit sa reduca coliziunile din spate cu 43 de procente.

Totodata, perechea respectiva a redus cu 64 de procente coliziunile din spate soldate cu raniri de persoane, se mai arata in studiul publicat recent de Institutul de Asigurare a Sigurantei pe Autostrazi (IIHS) din Statele Unite ale Americii.

Sistemul de avertizare la coliziunea frontala are un oarecare impact inclusiv in cazurile in care functia de franare autonoma in caz de urgenta lipseste din peisaj, reducand coliziunile din spate cu valori cuprinse intre 17 si 30 de procente.

Important de mentionat, acest studiu a fost realizat de Institutul de Asigurare a Sigurantei pe Autostrazi (IIHS) din SUA pe automobilele fabricate de General Motors in perioada 2013 - 2015 si vine in sprijinul unei analize mai vechi, care a subliniat la randul ei importanta sistemul de avertizare la coliziunea frontala - mai ales in combinatie cu functia de franare autonoma in caz de urgenta.

Sistemul de avertizare la coliziunea frontala

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2018