Spui ca ti s-a facut frig, iar caldura porneste automat. Noua masina de la Mercedes e NEXT LEVEL!

Spui ca ti s-a facut frig, iar caldura porneste automat. Noua masina de la Mercedes e NEXT LEVEL!
  • Mercedes a lansat la CES noul sistem de infotainment MBUX
  • Tehnologia foloseste inteligenta artificiala pentru a invata obiceiurile soferului
  • Compania germana a perfectionat inclusiv comenzile vocale
Distribuie pe Facebook

Mercedes prezinta cu ocazia targului de electronice care se desfasoara zilele acestea in orasul american Las Vegas noul sistem de infotainment MBUX.

Acum mai bine de o luna si jumatate, la sfarsitul toamnei trecute, Mercedes publica primele detalii si imagini oficiale cu interiorul noului A-Class. Compania germana surprindea la momentul respectiv cu stirea conform careia versiunea de top va oferi doua display-uri color, de 10.25 inch fiecare.

Zilele acestea, cu ocazia targului de electronice care se desfasoara in orasul Las Vegas din statul american Nevada, producatorul de automobile din Stuttgart a venit cu precizari suplimentare. Viitorul model de clasa compacta va fi primul produs din gama echipat cu sistemul de infotainment MBUX.

Noua tehnologie dezvoltata de Mercedes foloseste inteligenta artificiala pentru a invata obiceiurile soferului si chiar pentru a anticipa urmatoarele miscari. In plus, compania germana a perfectionat comenzile vocale, astfel ca acum e suficient sa spui ca ti s-a facut frig, iar caldura porneste automat.

Tot cu ocazia targului de electronice care se desfasoara zilele acestea in Las Vegas, producatorul de automobile din Stuttgart a mai anuntat si ca sistemul de infotainment MBUX are in spate un procesor cu sase nuclee si 8 GB de memorie RAM. Propulsia grafica este asigurata de un chip NVIDIA.

Ramanem la partea de hardware si precizam ca display-ul central, pozitionat deasupra celor trei guri de ventilatie rotunde, se bucura de functii tactile pentru accesarea functiilor masinii. Acestea pot fi controlate, de altfel, si prin intermediul volanului imprumutat de la noul Mercedes S-Class.

Dupa cum precizam si anterior, viitoarea generatie a modelului A-Class va debuta oficial in perioada imediat urmatoare, cu ocazia Salonului Auto International de la Geneva. Evenimentul respectiv se va desfasura anul acesta in perioada 8 - 18 martie, astfel ca au mai ramas 52 zile pana la deschidere.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (64) Poze Mercedes MBUX
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 11 Ianuarie 2018