Tehnologia de incarcare wireless a masinilor electrice, noul proiect Drayson Racing

Tehnologia de incarcare wireless a masinilor electrice, noul proiect Drayson Racing
  • Drayson Racing a semnat un parteneriat cu Qualcomm Incorporated
  • Compania britanica va produce si va furniza produse cu tehnologia WEVC
  • Aceasta tehnologie permite incarcarea fara fir a vehiculelor electrice
Distribuie pe Facebook

Compania Drayson Racing Technologies, care activeaza in domeniul vehiculelor electrice si motoarelor sport cu emisii reduse de carbon, vrea sa transforme in realitate tehnologia de incarcare wireless a masinilor electrice, printr-un nou parteneriat.

Un mare inconvenient al sistemului de alimentare de la baza masinilor electrice - nevoia de a avea mereu acces la o sursa de curent electric - ar putea deveni istorie. Firma britanica Drayson Racing Technologies, preocupata de imbunatatirea vehiculelor ecologice si popularizarea lor la nivel mondial, a semnat un acord de licenta cu gigantul Qualcomm Incorporated, pentru includerea tehnologiei Qualcomm Halo WEVC (Wireless Electric Vehicle Charging) in produsele companiei Drayson Racing.

Ce este tehnologia Wireless Electric Vehicle Charging (WEVC)

Qualcomm Incorporated este o companie globala de origine americana, care proiecteaza, produce si vinde produse si servicii de telecomunicatii wireless. Tocmai din acest motiv, Drayson Racing Technologies a apelat la firma din SUA cu alte 157 sedii la nivel mondial pentru implementarea tehnologiei Wireless Electric Vehicle Charging in cadrul modelelor noi de masini electrice din linia de productie.

Aceasta tehnologie revolutionara permite incarcarea fara fir a vehiculelor electrice printr-un tampon in parcare si se asteapta ca ea sa imbunatateasca in mod drastic infrastructura si absorbtia pe piata a masinilor ecologice. In plus, exista si alte demersuri care urmaresc dezvoltarea de sisteme inovatoare de "incarcare in miscare", care sa duca la o crestere a cererilor pentru modelele electrice de masini.

Tehnologia de incarcare wireless merge si catre sporturile cu motor

Licenta semnata de Qualcomm Incorporated in acord cu Drayson Racing Technologies permite companiei britanice sa produca si sa furnizeze produse cu tehnologia WEVC clientilor din sectoarele auto si motorsport, o veste imbucuratoare pentru iubitorii sporturilor cu motor.

Drayson Racing Technologies evalueaza in prezent posibilitatea adaptarii unui sistem de incarcare wireless de mare putere Qualcomm Halo (20kW) prototipului electric de curse Drayson B12/69EV.

Proiectele de acest tip vor fi dezvoltate de britanici atat pentru masinile obisnuite, cat si pentru cele care vor participa la viitorul Campionat FIA de Formula E.

Distribuie pe Facebook
mai multe